Lydnadsträning på hinder

Gårdagens träning då. Superbra och mitt "värsta" då Gill lagt upp övningar med inridning i trav på ALLT.....ghaaaa. Jag är SÄMST på att travhoppa!!!

Fyra cavaletti-bommar på var kortsida, ut på långsidan,vända in på mitten till skritt över 3 bommar,igång i trav,ut på nästa långsida och fortsätta ned till andra kortsidan där det låg 4 cavaletti-bommar. Vi körde den snurran tills Gill var nöjd.Förvånande nog lyckades jag hålla Lizza "hos mig" ganska snabbt trots att hon under rådande omständigheter gäääärna drar iväg....

Sen en 5½:a med trav in,4 galoppsprång till en markbom efter,bryta av trava in i en studsserie.....ja sådär fortsatte det hela banan runt. Meningen var såklart att få hästarna lydiga och kontrollerade vilket faktiskt gick långt över förväntan😃

Det hade jag nog inte förväntat mig efter hoppuppehållet......visst var hon taggad men ändå fullt hanterbar.

Hon släpper bettet lite ibland i sin iver och jag får då inte riktigt fram henne för skänkeln så att vi får ett dragläge som vi vill ha. Men i det stora hela som sagt så var det RIKTIGT bra. De två sista trimpassen har uppenbarligen gjort sitt....hahaha.

Jag är ju en väldigt stark ryttare med en oerhört känslig häst......ja ni förstår vad som krävs från min sida för att det ska fungera. Jag är snabb i mina ageranden och ibland blir det FÖR stora åtgärder. Lizza är alltid med på noterna men det som då sker är att det blir "extra allt" och hon blir lite "all over the place" så att säga.

Ett par filmsnuttar från träningen i alla fall.

Första är väl "problemet" att jag har lite svårt att ha henne på plats så att säga....när hon är så taggad som hon är nu så blir hon lite all over the place och vi får en lite vinglig inridning till studsen som ni ser....och hör ;-)

Här under börjar hon bajsa precis innan insprånget vilket är anledningen till att jag smackar på henne....dock blir den smackningen liiite för mkt och reaktionen kommer efter serien och hon lägger iväg lite för mkt.

Här under är meningen att vi ska rida på fyra galoppsprång mellan markbommen och den lilla oxern....första vändan blir SÅKLART på fem...hahaha, jag är världsmästare på det ;-) Därför blir det "gör om-gör rätt" och vi får in rida in på fyra till slut....även om vi missar markbommen en aningens ;-)

Nej så en bra start på årets hoppträning😃 I dag rider Linda eftersom jag jobbar kväll. I morgon kommer hovis Johan och fixar fötterna på ute-hästarna inklusive Q även om hon numer är inne-häst ;-) Eller det är ju främst för henne han kommer. Sen jobbar jag förstärkningspass fre-lör och kväll söndag så på söndag får Lizza vila om inte Linda kan rida....ska kolla....eller kanske Ellen kan...får fråga dem.

Nu ska jag ut och ta hand om Qsan 😍

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Roligt med en första träning 😀 det bådar alltid gott inför året
nouw.com/fia_jungdalen
IP: 82.99.3.229