Magica de hex..........

Shit vilken markatta Lizza va idag innan vi skulle åka...hahaha,jag hade kunnat strypa henne på riktigt ;-) Hon e så hysteriskt kär i Qsan och nu e ju hon hemma.........Lizza va totalt spattig när jag tog in henne och skulle klä på henne för att åka. Hon fullkomligt vrålade och galopperade på stallgången. Hade jag inte vetat att det är ett sto så hade jag garanterat trott det var en hingst för hon blev stor som en elefant och skrek rakt i örat på mig...hahaha...eller NU skrattar jag men inte DÅ kan jag säga...då va jag en aningens trött på henne...

Tur man når fram till sin häst och kan den innan och utan för annars hade det gått helt galet. Nu älskar ju Lizza att träna och när hon väl fått på sig transportskydden så fattar hon att vi ska åka. Trots det rusade hon in i lastbilen och stampade flera gånger i golvet av otålighet..."men åååååk nån gång"....hahaha.

Ja så det var ju en lätt fartfylld start och sånt KAN gå ut över träningen....helt beroende på om jag plockar upp hennes energi i det här lägena. Men jag har lärt mig och det är ingen idé att ens tänka tanken att försöka lugna henne ;-) Hon MÅSTE få dansa runt och steppa tills hon själv anser att det är nog ;-) Dock står hon alltid lugnt i lastbilen när man åker.

Så när vi kom fram så var det dags igen.....då kom Jolin med sin häst och den ser fasiken precis ut som Qsan....oh no....

Men Joline höll Lizza åt mig så jag fick av transportskydden och resten fixar vi själva. Sen tar det typ 25 varv innan hon kan stå still så pass länge att jag kan kasta mig upp.

Ja jag vet hur det här låter ;-) Och nej, hon är inte ouppfostrad. Hon är sto och hon har åsikter ibland. Men jag har henne på min sida så jobbar gör hon alltid även om de här tillfällena kommer då hon håller på att spricka av otålighet ;-)

Träningen gick super (som vanligt hahaha) . Riktigt fina språng och jag känner verkligen skillnad nu att hon blivit mkt starkare :-) Vi red 5½:a ,4 galoppsprång och 3 markbommar på ena långsidan. Sen en serie på andra långsidan som bestod av galoppbom,3 galoppsprång och oxer, 3 galoppsprång och markbom.

I mitten hade vi hopp ur sväng på oxer från båda kortsidorna.Ett smalhinder och ett räcke. Hon kändes väldigt jämn och fin,framme för skänkeln men blir dock lite stark. Idag fick hon trycka på lite och vara stark för hon löste uppgifterna så himla bra. Hon tycker ju att det är så himla kul att jobba och hon älskar att hoppa av hela sitt hjärta.

Jag önskar verkligen att hon får hålla sig frisk för jag tror hon skulle bli deprimerad om hon inte fick hoppa :-(

Nu ska jag soooova....börjar 07 i morgon och ska fodra innan jag åker så klockan ringer.....typ vid 05.45 och då får INGET gå fel för då hinner jag inte ;-)

Ingen film idag men ni kan få ett foto istället från i söndags ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer