Magiska Aggish :-)

Nu är vi VERKLIGEN på uppåtgående :-) Biggis är som en dröm(igen) att rida och Aggish har jag ju nyligen satt på "skolbänken" hos Louise.

I går hade jag lånat ut LB till Mårten och Amanda eftersom de skulle ha med sig en hel flock hästar till travet. För övrigt de absolut enda som FÅR ha min LB ;-)

Men sen dök det upp en möjlighet att rida för Louise i går kväll. Hon har ju precis kommit hem från Norge........och hur det gick där vet vi ;-) Vinster både i svenska laget och för henne enskilt :-) Men i alla fall så var ju gårdagen enda lediga kvällen på hela den här veckan för mig så jag ville ta möjligheten att träna då. Nu hann Amanda hem med min LB så det gick fint.

Jag hade lite fjärilar i magen eftersom jag lovat stort att göra Louise överraskad från förra gången.....men ju mer klockan tickade blev jag osäker på om jag verkligen skulle lyckas visa hur mkt vi jobbat sen sist......men jag hade absolut inte behövt oroa mig :-) Louise var jättenöjd och sa flera gånger att det var en helt annan häst :-) Jag fick flera "bra" och "duktigt" också så frånsett att både jag och Aggish var sjöblöta så var vi vääääldigt glada och nöjda när vi åkte hem :-) Louise tror absolut att vi kommer kunna ta oss ut på tävlingsbanorna och hans tunga försvann mer och mer in i munnen på honom för varje minut som gick under träningen så det ska nog också ordna till sig. Duktiga Aggish :-)

Biggi gjorde ett kanonpass tidigare på dagen också :-) Inget trams eller tjafs och han kändes SÅ himla jämn och fin, drev fint bakifrån och tar fint stöd på bettet. Dock har han mkt energi som jag försöker få ut i kroppen på honom istället för att det ,som nu, stannar i skallen lite ;-) Han känns i alla fall helt magisk att rida nu.

Hovis var här igår också och skodde hela högen så han var nog inte klar förrns runt 15-tiden. Vi diskuterade också ifall vi skulle sätta en sula på vänster bak på Biggis men vi var ganska eniga om att skita i det och istället vikta vänster bak istället. Jag har två metallbrickor som tillsammans väger ca 150gr som jag ska fästa på ett resårband med kardborr. Då kan man sätta det utanpå det vanliga benskyddet. Tror det ska hjälpa honom att aktivera vänster bak mer. Dock känner jag att han börjar ta i och driva på vänster men ibland faller han tillbaka till "muskelminnet" och det är då jag tänker att vikten ska hjälpa honom att bli mer aktiv med det benet. Vi får testa oss fram lite.

I dag följde Lena med ut på Aggish och vi tog en kortare runda. Biggis har energi de lux men håller sig ändå på mattan. Aggish var mkt piggare idag än de sista dagarna-SKÖNT. För även om han inte har temp eller så blir jag lite orolig att han varit så ojden sista tiden. Men idag var han sitt gamla vanliga jag :-) Ville att han skulle få en lite lugnare tur efter att han fick tömma sig så i går kväll. Han var svintrött när vi kom hem och det kändes nästan som han stapplade in i boxen ;-) Han fick stå med kylpaddar och i solariet en halvtim under tiden som jag gjorde klart i stallet och tog in de andra för natten också.

Jag ska snart hoppa in i duschen och sen iväg till jobbet. I morogn är det full dag från 06-23.....så i morgon måste både Aggish och Biggi vila. Jag släpper ut dem,maken lunchar,Jossan fodrar 17-hö och Lena tar mockning och insläpp. Bra upplägg och jag behöver inte oroa mig alls :-)

Nu duschen ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229