Man förändras

Människor förändras,alla gör det med tiden.Man lär sig (förhoppningsvis)av sina misstag och det gör att man i andras ögon blir en annan. Andra säger till en att man blivit "annorlunda" trots att man är densamma men kanske lite mer luttrad, lite klokare.

Genom hela livet har jag gjort samma misstag,jag har aldrig lärt mig. Jag gör det igen och igen utan att lära mig. Jag är SÅ himla medveten om det och lovar mig själv att aldrig hamna i den situationen igen.......och ändå gör jag det. Jag ställer upp för andra...omåttligt, vill hjälpa...både ekonomiskt och i övrigt. Det har alltid varit så, jag har alltid varit sådan. Att bjuda på allt jag har...........och det slutar för det mesta med att jag står där sen och är besviken och blir sedd som "boven i dramat"........

För en sak har jag förstått...........människor VILL inte ha hjälp, de vill inte ha hjälp när de inte BER om det......inte ens då de behöver det. Jag tror att de hamnar i en beroendeställning som de inte känner sig bekväma i.

Jo nu pratar jag kanske i gåtor men jag tror det finns fler som känner igen detta. Det är så lätt att "pissa" på den som är hygglig istället för att pissa på den som INTE är hygglig........

Förr var det aldrig någonsin någon som "körde över" mig. Jag tog alltid strid och fräste ifrån då jag såg orättvisor eller om någon försökte "sitta" på mig........men nu, jag orkar inte, jag orkar inte strida för saker som andra inte själva ser. Jag orkar inte med de där stora diskussionerna för det leder ingen vart.....eller det gör de väl men det leder bara till samma sak......att man ganska snart är tillbaka på samma plats igen.....

För 3 år sedan uppstod en konflikt med en person........många olika saker ledde till den konflikten och mitt största fel var att jag var alldeles för lojal mot fel person,jag trodde BLINT på den här personen vilket idag visat sig vara fel.....jag tog fel parti helt enkelt......eller inte "fel" men jag skulle aldrig tagit parti alls.

I dag ser jag ett mönster men det går inte att vrida tiden tillbaka.Dock är saken utagerad och det finns inga "hard feelings" oss emellan men det var typiskt en sådan situation då mitt "rättvise-patos" styrde mig på tok för mycket.

Blir lite rörigt inlägg men så är det ofta när mkt tankar snurrar samtidigt för är det något jag är bra på så är det att alltid rannsaka mig själv i första hand.......jag reagerar på saker men jag börjar alltid med att rannsaka mig själv, är JAG orättvis nu, har JAG gjort fel,tänker JAG fel i det här....

Och nej....det här handlar absolut INTE om mig och maken ;-) Skulle det göra det så avhandlar jag inte det här ;-)

Men återigen så har jag lärt mig saker som jag borde lärt mig för längesedan......jag kan bara konstatera att jag gjort det igen...bjudit på mig själv, det jag har och........ja och den här gången varken orkar eller vill jag ta upp striden. Jag bara konstaterar att jag borde bli som alla andra............BARA tänka på mig själv,aldrig göra något ,bjuda på något,utan att få minst lika mkt tillbaka ;-)

Och nej.......jag är inte ledsen.....eller jo kanske lite för att jag aldrig lär mig. Jag har så många i min närhet som stöttar och finns där när det behövs så jag klarar mig ändå....och apropå nära vänner så ska Rox ben snart läggas om igen så jag måste be Mårten och Amanda om hjälp igen ;-)

Hm...ja ibland blir det ett "tankeinlägg" istället för nåt annat. Jag ska försöka "rycka upp" mig framöver och ni ska få det där "hästiga" inläggen snart ;-)

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229