Man hankar sig fram......

Man får ta varje dag som den kommer med ridningen.Det är omöjligt att förutse den kommande dagens träning eftersom prognoserna aldrig stämmer. Men i går kom solen även om det inte var så mkt så var det ljusare än grått i alla fall.

Jag svepte av stallet under tidens som maken körde runt på bygden (oklart vad han gjorde) och sen när han gjort sin lilla "by-runda" så satt vi upp lite gipsskivor. Dock hade ingen av oss sovit särskilt mkt under natten då vi båda vaknade kl 03 (?!?) . Jag lyssnade på ljudbok nån tim och VÄGRADE gå ur sängen men maken tröttnade och gick upp då. Sen sov han på soffan ett par timmar men totalt sett blev det ju dålig sömn. Varför vi båda vaknade kl 03 har jag ingen aning om. Att jag gör det är inget konstigt alls.....men att han gör det?

I alla fall så krånglade det till sig med gipsskivorna då maken börja mäta fel......;-) Det blir så ibland och då är det lika bra att pausa.

Ella hade kommit så jag gick ut i stallet för att rida Biggi och maken for till stan för att handla spotlights som ska sitta i taket i sovrummet,alltså lika bra att pausa från byggandet.

Både Biggi och Lizza va på tårna och Lizza är ju barfota bak så vi fick ta det lite nätt och vi valde att rida till Sandsjöskog. Det kallas så för att marken där är som sjöbotten,alltså det består av sand så risken att det är halt är väldigt liten.

Jag chansade och satte aldrig i Huf-flexen heller så Biggi fick lite styltor men sanden gjorde att det slog ur hovarna snabbt. Och när hästarna känner att de får fast mark som bär under fötterna så laddar de såklart lite extra. De bubblade i båda två och Biggis HATAR att gå bakom......eller rättare sagt, han bockar när han går bakom när han är på det humöret ;-) Och det blir ingen "vanlig" bock,ett skutt eller så.....han exploderar vilket jag inte alls är sugen på ;-)

Det är en annan sak om man rider först och kan rida på framåt när de busar men inte bakom där det är begränsningar i utrymmet. Tyvärr är Lizza exakt likadan så vi försökte rida i bredd istället för att kunna börja trava....det blev inte direkt bättre så vi skrittade en bit till ;-)

Sen tog vi en liten trång stid vilket oftast brukar vara bättre när de blir sådär överladdade. Och det funkade mkt bättre.Då kunde jag rida först och Ella gav lite avstånd bakom mig och jag hörde hur Lizza pep och försökte balla ur men Ella lyckades ändå plana ut det bra. Biggi bubblade i varje travsteg han tog men han höll sig ändå ;-) Vi tog den snurran några gånger så att de skulle få blåsa ur sig. Det är ju precis det som är problemet nu....de får aldrig riktigt blåsa ur sig när både underlag och väder är katastrof. Hade vi kunnat få snö på riktigt som alla andra så hade vi kunnat motionera dem i alla fall. Inte för att jag vill ha snö egentligen men av 2 dåliga alternativ så är snö bättre i så fall...

Sen blev det sent innan vi va klara i stallet eftersom vi måste babbla så mkt......hahaha....så det blev inte så mkt mer byggande på sovrummet. Men idag blir det istället.Jag har bara Aggish box att mocka eftersom Anna kommer så om jag sveper av det lite fort nu på morgonen så hinner vi snickra hela förmiddagen innan jag ska sova inför nattpasset :-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer