Man jobbar FÖR mycket helt enkelt...........

Med risk för att idiotförklaras så anser jag att alla människor...med heltidsarbete........arbetar FÖR mycket!! 

Man har ETT liv...det är inte speciellt långt dessutom och de första 15 åren går åt till att växa och "grundskola" sig. Sen går det åt i alla fall 10 år till att fatta vad livet går ut på och acceptera att man kommer att arbeta bort sådär 65 år av sitt liv. 

Utanpå det kommer man att sova bort rätt många år och är det så att man får för sig att skaffa barn(varför?!?) så går det åt ytterligare 20 år till att slita sitt hår näst intill dagligen för att få de här "minimänniskorna" att förstå det man själv knappt förstår.....

Vill man sen "ha lite extra" som det kallas, unna sig något roligt (dyrt) så kommer man få jobba skiten ur sig i dubbel bemärkelse eftersom staten ska ha merparten av de surt förvärvade pengar man lyckas tjäna......

Fördelen med att ge staten en stor del är att man får hjälp när man blir sjuk....och dessutom får man förmånen att försörja de som inte kan/vill arbeta, de som väljer att missbruka, de som skaffar fler barn än de kan betala för....m.m.

Jag ser egentligen ingen fördel med att betala för andra men nu kan man ju inte välja bort den delen. Om man räknar ihop den summa pengar jag betalat till staten under min livstid så kommer den långt överstiga vad jag fått tillbaka....däremot har den täckt en stor del av alla andras "behov" ;-)

Hur som helst så tycker jag att eftersom jag arbetat sedan jag var ca 16 år, heltid, förre sjukdagar än vad som ryms på 1 år (väldigt lite med tanke på hur många år jag arbetat),alltid betalat min "avgift" till staten....då BORDE jag vara berättigad till minst 3 mån semester per år!!! 

Nu menar jag ju inte att det bara gäller MIG, självklart skall vi alla som arbetat hårt(gäller nog vissa generationer)belönas med 3 mån semester VARJE år. Jag har alltid ställt mig frågan när JAG ska få tillbaka det som jag bidragit med i alla år?!? Alla de gånger jag fått jobba för att andra som valt att skaffa barn ska vara lediga t.ex. När vi (självklart) ska se till att skolorna får bra mat, när flyktingar ska få boende-mat-utbildning, när sjuka ska få bättre sjukpeng, när missbrukare ska få behandling......(listan är lite för lång)..

När ska "vi andra" få tillbaka det vi villigt (faktiskt) givit staten?!? Kommer det att ske?? Nej knappast ;-) Nej vi får fortsätta att "bidra" med våra pengar.

Men vi kunde väl för sjutton i alla fall få 3 mån semester per år ?!? 😃😃😃

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer