Man kämpar på...

Återigen en dag i grått och regn…..helt ärligt har hästarna vilat idag. Jag kände att jag faktiskt inte alls orkade ut med båda i pissregnet idag IGEN…..men i morgon får man väl bita ihop igen även om motivationen för att ge sig ut ryms i en fingerborg…
Vi åkte till människobyn istället och provianterade lite eftersom det var tomt i matförrådet hemma. Var förbi Granngården och köpte tygelstoppar också. Blev ju varse att det inte fanns några på ett par av de nya tyglarna till Biggi……jag hittade ett par stoppar som jag satte dit men de visade sig vara för små så de gled igenom martingal-ringarna ändå.  Det var också den dagen som Biggi valde att göra lite kaos ,dock gick det bra. Men nu har jag fått hem riktiga stoppar som nog inte kommer att glida igenom.
I morgon kommer Anso och rider. Tyvärr sover jag då eftersom hon kommer redan vid 09. Först tänkte jag kanske rida med henne då men jag ska vara lite förståndig och sova till lunch. Jag vet hur det blir annars…..inte bra alls.
Dessutom har jag nått skit i kroppen (som alla andra)så jag hoppas det forrtsätter hålla sig lite på avstånd någon vecka till. Tog ett varmt bad när vi kom hem och det blev lite bättre då så jag ska nog hålla mig på benen.
Maken däremot pep i kväll om ”halsen” och fick plötsligt ett infall (20.45) att panik-åka till Klinte för att köpa glass….affären stänger 21.00…..han lyckades faktiskt så nu blir han nog frisk i halsen ;-)
Sen hade vi en diskussion idag, maken och jag. Vi känner att vi skulle behöva komma iväg någon vecka till ljusen framöver. Dock kommer det bli svårt att få ihop innan Januari eftersom arbetsgivaren sagt att de nekar ALL semester………oklar hur länge de gör det….som vanligt är det så att alla som har skitungar(ursäkta…) har företräde ALLTID och får de inte semester så tar de föräldraledigt/barnledigt/vab……….simple as that ;-) Och som vi alla vet kan arbetsgivaren inte neka dem heller. Sånt är livet ;-) Och nej….jag säger inte att det är fel på dem som har barn. De är ju såklart inte dummare än att de nyttjar det system som vi har, inget fel i det. Men det är SYSTEMET som är helt åt helvete…….enligt min uppfattning i alla fall. Att skaffa barn är ett eget val men det är alla runt i kring som får både betala för det och jobba då de vill vara lediga ;-) Vi avslutar nog diskussionen här….hahaha….ämnet är som ett rött skynke för mig ;-)
Vi pratar om något roligare tycker jag :-) Anso och jag har lite planer framåt våren. Vi tar det lite i sakta mak så får vi se hur ci ska lägga upp det. Men det handlar såklart om häst och business. Kan inte riktigt outa det här och nu.
Önskar att jag får vakna till något bättre väder i morgon :-( Bara liiite bättre i alla fall….bara så man ANAR ljuset genom det tjocka grå molntäcket ;-)
Man får helt enkelt ta nya tag och helt optimistiskt tro att det kan sluta regna…..;-)
Kaatjing ;-)


Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Vi blev också nekad semester på mitt jobb på grund av att alla som har möjlighet har tagit föräldraledigt . Jag har barn själv men stör mig lika mycket som dig på alla som jämt går före pga det 😂🙈 men jag är nog bara Avis för att inte jag har några föräldradagar kvar då alla mina gick åt när han var bebis .
nouw.com/fia_jungdalen