Man tappar tron....

Med tanke på hur illa Nouw fungerar till och från så vet man ju aldrig om detta inlägg kommer att publiceras……….;-)
Ibland när man är i ”funderartagen” så har man oftast inte tid att skriva där och då så då får man göra det senare och lägga på ”vänt” så att säga ;-)
Jag kan bli oerhört frustrerad (och provocerad) av saker man läser om/ser hos en del ryttare….mkt som de gör är säkerligen i rent oförstånd men också mkt för att de helt enkelt ”tror” att de är på rätt väg…..för min del räcker det med att titta på hur hästen ser ut/är byggd/hållning osv för att förstå att de är åt helvete på väg åt fel håll……man kan räkna ”dagarna” innan hästen har en slit-skada…….en kotled, en knäled….eller någon annan led för all del. Hästarna är krökta helt ur sin balans och rumporna har en spets på toppen vilket tyder på att den helt tappat kontakten med ryggmuskulaturen….
Jo jag vet att Biggi precis haft en knäled och det är verkligen något som oroat mig. Nu hör det till saken att jag köpte honom som ett rehab-projekt och då får man kanske räkna med att det kommer att poppa upp saker vartefter då man bygger om deras kropp.
Men det är inte det jag pratar om, det är inte rehab-hästar jag ser….det är tävlingshästar som har en enda muskel på halsen som går från nacken bakåt på halva halsen och en muskel på underhalsen…..sen går de gärna med graman och duckar in näsan så man får ont i ögonen………och det är UNGA ryttare, unga ryttare som ”lyckats” ta sig upp i klasserna och skaffat sig ett namn men verkar helt omedvetna om hur illa deras hästar EGENTLIGEN ser ut…sen heter det att ”en bild säger ingenting om helheten”. Nej det gör den inte men då man ser bild….efter bild….efter bild….och samma häst ser likadan ut och dessutom ALLA hästar ser likadana ut efter en kort period….
Och det här handlar inte om att klanka ned på någon som lyckats, absolut inte. Det handlar om att hela jag gråter eftersom jag VET att de hästarna inom kort kommer att stå med behandlade leder och vila under lång tid…..och det har de också redan gjort tyvärr. Och den personen åtar sig att träna andra unga ryttare…..i VAD undrar jag då?? I att förstöra ytterligare fler hästar? Nej det klart att det inte görs av illvilja, alla älskar sina djur och har man inte fått insikten från grunden så lever man i tron om att allt man gör är rätt….
Men idag är det så att gud förbjude om man ens skulle andas om att förhållandet är skevt och snett……..då är man avundsjuk…….?!? Varför i hela friden skulle man vara avundsjuk på detta??? Jag vill absolut inte byta plats med dessa personer, aldrig i livet.
En hel ryttarelit ser detta…..men frågan är om någon säger något? Ska så unga ryttare sitta dagligen och trimma sina hästar med gramantyglar? Vart fan är vi påväg undrar jag då?
Nej usch jag blir så frustrerad för hade det varit en ”vanlig” människa så hade det liks varit ok att ha en åsikt…..

Gillar

Kommentarer