"Matte jag är rädd....."

Lilla söta bäbis-Biggi :-) Tänk att världen är SÅ farlig? I går var det samma sak som dagen innan och dagen innan dess och dagen innan dess ;-) Han är SÅ skitnödig så det är löjligt. Men han sköter sig i alla fall även om man får ta ett rejält tag i förbygeln för att inta få en flygtur över halsen på honom......hahaha. Underbart väder i går kväll även om det blåste. Jag var klar runt 19 och då kom mörkret så det var skönt att vi hann hem innan dess.

Nu till den stora diskussions-stormen här på öjn ;-) Snart är det påsk.......och redan har "sommargotlänningarna" börjat strömma in....fullpackade bilar och varenda liten stuga lyser upp.....Roligt-NEJ, smart-NEJ, hänsynsfullt-NEJ.

Antagligen är det så att regeringen MÅSTE förbjuda vissa saker för att folk ska fatta och åtlyda?!? Man har gått ut i pressen ett otal gånger att INTE besöka Gotland,Öland och fjällorterna.

En person med normalbegåvning fattar varför och håller sig därifrån nu......och vad ska vi då kalla alla dessa "sommargotlänningar"..........???

Vi har 7 vårdplatser på Gotland....behöver jag säga mer än så? Vi är 59 tusen fast boende på Gotland.......med 7 vårdplatser för intensivvård.......ska vi prioritera mellan våra riskgruppspatienter och turister????

Vi hade för 1 vecka sedan 5 smittade där man lyckats spåra ursprung vilket var personer som varit utomlands. I går hade vi 9 smittade på bara något dygn efter att turister från stockholm dykt upp......där vet man ännu inte vart smittan kommer ifrån.

Varför kan inte människor använda sunt förnuft, följa de rekommendationer som kommer? Vi får argument från turister som säger "ni ska vara tacksamma för ni överlever inte utan turister.....passar det inte att vi kommer nu så kan ni vara utan oss i sommar också..." Sug på den ;-)

Men det är ju en riktig dumskalle som har DEN åsikten!!! Det handlar ju inte om att det inte duger, det handlar om att vi inte vill tvingas prioritera bort våra riskpatienter framför en 30-årig stockholmare som inte fattar att de ska stanna där de bor!!!

Jag personligen är inte direkt orolig så länge man använder sunt förnuft......däremot är jag orolig över att andra människor MER hävdar sin "rätt" än använder sin hjärna.....

Nu ska jag gå ut och kolla om hästarna ätit klar sin frulle så jag kan börja rida. Börjar 14.45 i dag så det blir lite stress. Borde försöka hinna med att harva klart ridbanan också.....men det hinner jag nog dessvärre inte. Faaaaan va trött jag är på att jobba-jobba-jobba-jobba......;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Folk är dum i huvudet bokstavligt talat
nouw.com/fia_jungdalen