Mer energi

Vaknade med massa energi idag trots att vi sovit alldeles för lite. Maken har varit ganska sänkt idag men jag känner mig väldigt pigg även om jag mest går runt och gäspar...hahaha.

Röjde av stallet och sen körde vi ut hösilage och fyllde vatten i hagarna. Efter det hade klockan hunnit bli 11.30 så jag hämtade in Aggish och klädde på honom för ett trimpass i ridhuset. Jag hade på känn att han kanske skulle vara lite "motig" till arbete idag men det gick trots allt lättare än jag förväntade mig.

Inte alls så spökig som han brukar men han behövde värmas ganska ordentligt innan han var beredd att arbeta. Mkt böja,ställa,flytta i skritt i ca en ½ tim och sen travjobbade vi en stund där han fick försöka hitta sin egen balans. Han har ju svårt med vänster (höger) sida och det kan ibland kännas som man trillar ned i ett hål för han skjuter över mig på fel sida i vänster varv. Så där får man växla mellan att få honom att flytta sig för skänkeln och rida upp han mot yttertygeln. Till sist så släppte han och blev väldigt mjuk och fin. Han behöver ju trimmas 3-4 dgr i veckan nu för att han ska hitta den bestående balansen. Höger varv är SÅ himla mkt lättare. Eller egentligen inte tycker jag för där ÄR han ganska smidig och det blir istället "svårt" att få honom på yttertygeln.

Hur som helst så fick han många övergångar-tempoväxlingar och sen avsluta med lång avslappnad hals i både trav och galopp. Däremot slängde han över tungan massa gånger och det gör han när man sätter ihop honom ordentligt. Det är en sak att han slänger ut den men det är mindre bra att han lägger den över bettet.....men han ska få gå med tungsticka några trimpass så kanske det ger sig. Lizza gjorde också så ett tag men hon slutade med det efter att hon fick gå med tungsticka under en period.....det blir så himla svårt att "styra" när han har tungan över ;-)

I eftermiddag har vi suttit en stund i soffan och myst med hundarna och sen va dte lite ruggigt också så vi tog en liten siesta ;-)

Nu ska hästarna få komma in.Klockan är 18.45 och det har ganska precis nu blivit mörkt. Skönt att de kan gå ute nån tim till nu :-)

Sen ska jag ta hand om lite tvätt också och sen e det "kväller" och vi ska äta mackor i ugn lite senare.

Planen i morgon....tja det ska vara grått och kallt så är det ledigt så åker jag nog till ridhuset i morgon också.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer