Mer tävlingar och en Capriole..........

Startade dagen med att åka till Traume och kolla på dagens starter.Det var blandade resultat men en välförtjänt vinst av meetingpriset tillföll Ronja Håkansson i alla fall :-) Det var himla kul och det var hon absolut värd!! Och meetingpriset är då såklart sponsrat av oss-Westyarn Hillside :-)

Jag hann precis hem och göra i ordning Biggen för träning kl 16. Anna red Aggis och vi fick jobba på bomserien som jag byggt tidigare i veckan. Biggen tänder ju på alla cylindrar då man kommer till hinder och bommar så han behövde jobba sakta och lära sig vänta..........vilket ännu inte är hans bästa direkt ;-) Vi skrittade ett antal gånger genom serien och guuuuud va jobbigt det var enligt Biggen............att behöva skritta OCH lyfta på benen?!? Men mot slutet gjorde han det ändå riktigt bra. Han försökte såklart hoppa över alla bommar men fick göra sådär 17 halter så han "gav upp" till slut och klev över bommarna ;-)

Sen travade vi genom serien........hahaha....hm ja jo jag trodde nog det skulle bli kaos men faktiskt så tog han det ganska snabbt ändå. Däremot blev han ohyggligt trött och vi skulle avsluta en sista gång och då hade jag fått ned honom så pass bra att jag fick börja trycka på honom lite istället...........då small det...weeeiii sa Biggen och for rakt upp i luften och sen gjorde han bakut....I LUFTEN....hahaha. Men det blev inget me rän det. Nu sitter jag ganska gjuten så enligt Charlotta och Anna såg det överhuvudtaget inte ut som jag kom i obalans ens. Det kändes iofs inte så heller men jag kan ju inte säga att jag uppskattade capriolen han gjorde ;-) Och det var verkligen en sån.....också enligt Charlotta och Anna ;-) Själv såg jag ju inte det mer än att jag kände att han laddade som en raket ;-) Hur som helst så började vi om och han fick gå en sista vända men sen slapp han för anledningen till capriolen va såklart att han va så himla trött och det tog i mot så pass mot slutet ;-)

Vi ska fortsätta nöta bommar i både skritt och trav tills han köper det fullt ut. Det finns ingen anledning att gå på hinder så länge han bara gasar ifrån jobbet. Han får gärna vara taggad men det är stor skillnad på att vara taggad och bjuda mot att explodera och bara "gå iväg"......det får han bara inte göra helt enkelt. Han måste ha en ärlig bjudning och det måste gå att hitta ett "dragläge" på honom. Just nu blir han bara tom och gasar framåt.

I kväll har Lena och jag suttit ute fram tills nu.....typ 23.45 eller nåt. Vi delade på en rosé och babblade en massa medan maken gjorde mat :-) Nu ska jag sussa och i morgon blir det lite roadwork för både Aggish och Biggen. Elin kommer och rider Biggen så vi får se om vi får sällis ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229