Middag-fest-dans och hästar

Helgen försvann i rasande fart. I går va vi på middag hos Amanda och Mårten innan vi tillsammans åkte ned till parken där det var dans.....ni vet sån där riktig "bond-dans" med band och allt ;-) För en gångs skull var det rätt mkt folk där vilket det inte varit det senaste året när de arrangerat något så det va roligt. Det blev inte så sent eftersom vi hade massa saker att göra idag,tror jag va hemma innan midnatt och maken kom nog vid 02.30 eller nåt.....alltid senare än mig såklart....hahaha.

I dag fixade vi ned vatten till stora betesvallen eftersom vi skulle hämta hem Dollar och Lizza från skogen. Sen åkte vi ned tillsammans med Mårten och Amanda och hämtade hästarna och släppte dem på vallen. Sen direkt iväg och hämta 3 av deras hästar som vi flyttade ned till vår skog. Vi hade bete kvar i vår skog och det var slut där deras hästar gick.

På eftermiddagen har jag tömkört både Biggis och Aggish. Ridbanan ligger ju tråd-i-tråd med betesvallen så både Dollar och Lizza blev duktigt upphetsade över att Aggish och Biggen va på ridbanan.Dollar blev bekymrad över att Aggish tutade på Lizza.........han tyckte nog Aggis flörtade lite väl mkt med Lizza ;-)

Sen fick vi fixa i ordning för födelsedagsfika för Magnus som fyller år idag :-) Och när vi va klara med det och satt ute 5 min och pustade så hör jag "kloppeti-kloppeti-kloppeti".............sen blev det tyst i 3 sekunder och sen hör jag en häst i Äpplehagen......faaaan inte nu IGEN!!! Javisst....Lizza hade hoppat över och stod nu i Äpplehagen. Dollar stod kvar på vallen och tutade så Magnus fick hämta honom under tiden som jag toh in Guiness från sin hage och ställde han i sin box. Sen fick vi släppa Dollar och Lizza i Guiness hage......suck säger jag bara....den märren gör precis som hon vill....henne går inte att stänga in för hon hoppar bara över om det inte passar.....vilket det inte gjorde nu då tydligen.

Och det är ju ingen idé att släppa ned de andra 2 på vallen istället för då komer Lizza att hoppa över och springa dit istället.....jag vet hur hon funkar.

Så lösningen för dagen är att Aggish och Biggen står inne i natt eftersom det regnar och jag vill inte att de ska bli kalla om ryggen. Guiness går istället i deras hage under natten tråd-i-tråd med Dollar och Lizza. Sen i morgon får jag släppa Guiness i Äpplehagen en stund (ligger för mkt frukt där trots att jag rensat) och sen får han gå en stund i sjukhagen. Ja det blir lite mekande men Dollar kommer att åka nästa helg och då blir det lättare. Det är ju han man inte kan släppa i blandflock.

Jag kan säkerligen släppa ihop Guiness med Aggih och Biggen men börjar de stoja runt så kommer Lizza hoppa över och in till dem....och DET blir inte bra eftersom hon är duktigt brunstig.....ja ni fattar.

Men det löser sig ;-) På fredag ska ju Lizza till veterinären......och man kan ju tänka att kan hon hoppa ur hagen så kan hon ju inte ha så ont.....men med tanke på att hon har en helt orimligt hög smärttröskel så vet man inte.....hon tävlade ju 2 dagar innan hon visade sig vara halt på vetchecken i höstas...s vi får se helt enkelt.

Biggis gick bananas idag i tömmen (sorry Ann men nu är jag faktiskt ärlig...hahaha). Han har en dålig egenskap som jag förssöker jobba bort......han vill gärna explodera när man fattar galopp ;-) Och då pratar vi inte om ett par bakutare och nåt bocksprång.....hade jag hunnit med så hade jag filmat honom men jag fick händerna fulla att få håll på honom ;-) Men sen gör han det bra. Han exploderar bara första fattningen men det skit ju samma för någon fattning är ju den första ;-) Så jag vill få honom att lägga av med det för man flyger rätt bra och det är mer tur än skicklighet om man sitter kvar då. Men i övrigt är han idiotsnäll.....så länge man inte gör den första galoppfattningen.....hahaha

Hur som helst har han blivit otroligt mkt bättre så det kommer att gå över. Han gör det för att det är jobbigt att fatta galopp, han är fortfarande för svag i bak och då reagerar han med att bli lite "irriterad" över att det är jobbigt.....det är ju lättare att gå bananas....hahaha, ni vet,springa ifrån jobbet i stället för att ta i ;-)

Aggish va superfin men ganska pigg så han fick jobba på ordentligt. Ja det va väl helgen, har säkert glömt nåt men det kommer jag nog på i morgon i så fall.

Hovis kommer i morgonbitti. Sen kommer Åsa vid 11 och behandlar både Aggish och Biggen. Anna kommer i morgon kväll och rider Aggish så jag väntar nog till kvällen och rider med henne.....får se lite hur de känns efter att Åsa varit här.


Nu ska vi kolla film och sen sova ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

brieditiseventing
brieditiseventing,
vilken härlig helg 😃🙏🏽
nouw.com/brieditiseventing