Min lilla terrorist ;-)

Idag kom hovis för att verka Roxi, Guiness, Qsan, Frieda och Tina.....Vi började med Guiness som alltid gör allt enligt skolboken, i alla fall när det gäller verkning. Frieda började med att hon inte skulle gå med oss in i stallet...näääää hon skulle springa runt i hagen och låtsas som hon inte alls fattade hur de andra två kunde gå FRÅN hagen men inte hon....TROTS att ledet var öppet och vi stod utanför och väntade med Guiness och Tina.

Sen ställde vi in Frieda i Roxis box och Tina stod jag med på gången och höll under tiden hovis verkade Guiness. Tina visa upp det mest väsentliga av sitt register under tiden och jag fick sätta armbågen i halsen på henne för att hon inte skulle snurra runt mig åt andra hållet.... Ja sen va det hennes tur och inte faaaan skulle HON bli verkad....INTE utan en kamp i alla fall ;-) Ellen höll i henne men var till slut tvungen att lägga grimskaftet runt en stolpe. Jag lyfte benet och hovis försökte knipsa med hovtången. Shiiit va hög Tina blev när hon ställde sig på bakbenen 400 gr.....sen försökte hon lägga sig ned, sen resa sig, sen slita sig, sen lägga sig....osv. Jag höll fast benet hela tiden i princip( var tvungen att släppa en gång då hon i princip låg på frambenen). Ja så höll vi på en bra stund och Tina var galet förbannad över att vi skulle bestämma över henne.....till slut blev det brems och trots att hon var bremsad och helt genomsvettig så gav hon fan inte upp....men vi lyckades i alla fall verka henne ;-) Sen ställde jag in henne i Guiness box under tiden vi verkade Frieda....då bockade hon ,stegrade,lade sig på knä,skrapade i golvet,stampade och stegrade igen...hon var så skitförbannad över att vi "låst" henne och lyckats bestämma över henne. Men tro fan att hon ÄNDÅ kom fram till mig i hagen nu i kväll och försökte lägga sitt huvud PÅ min skalle....hahaha....DEN damen har pannben vill jag lova ;-) Hon kommer önska att nästa vecka blir ett minne blott...hahaha, hon ska få något att bita i ;-)

Annars gick det bra, Roxi skötte sig bra även om hon drog åt sig frambenet 1-2 ggr men i övrigt var det inga problem.

På eftermiddagen har jag ridit min prinsessa och som vanligt(hahaha) har hon arbetat som en gudinna :-) Mjuk och fin, finns liksom aldrig något som "sitter fast" på henne, tar alla hjälper med ett "javisst" och precis lagom tempad också :-)

Roxi har gått en promenad med Ellen på 30 min och i morgon börjar allvaret för henne. Hon ska tömköras för första gången, ska bli spännande att se hur hon tar det.

Linda ska klättra och galoppträna Lizza i morgon och jag ska åka och titta på tävlingarna på Suderbys.

Nästa vecka går gården ut på annons och då får vi se hur det slutar med den affären. Det är en underbar gård med ett superläge och varenda kotte man pratar med säger att den blir såld DIREKT och den blir inte billig. Men vi får se hur snabbt det går och hur mycket ;-) Ska i alla fall bli skönt att få iväg den så vi kan fokusera på Runne för det är den gården som är viktig för oss, det är här vi ska leva och bo och det är en hel del kvar som ska göras.

Maken grillar och jag ska hoppa i lite andra kläder nu. det e så fantastiskt väder ute att man inte vill gå in. Skulle kunna sitta ute hur länge som helst om det inte bara blev så kallt senare.....fortfarande bara + 2 på nätterna :-(

Kaatjiing ;-)Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229