Min vita springare :-)

Men hörrni....alltså vilken kuse jag skaffat mig :-) I går var vi på dressyrträning. Till att börja med kändes han SÅ himla mkt bättre och har redan på bara 1 vecka blivit mer liksidig. Han är "lat" i dressyrarbetet och vill gärna hitta på lite skit så fort det "tar emot" eller blir jobbigt. Dock är han arbetsvillig trots allt så han tjurar inte ihop men kan bjuda på en "rump-skjuts" när man sätter lite press på honom eller så står det plötsligt ett monster intill väggen så han "tvingas" kasta sig lite i sidled....för att slippa fokusera på sin uppgift ;-)

Han svara mkt bättre framåt och efter ett tag fick jag igång bättre driv bakifrån. Han är enormt känslig för sitsen och man kan både styra och rida honom helt utifrån sitsen....däremot passar han gärna på att tappa bjudning när man ger honom uppgifter att tex gå in i en öppna eller liknande. Så det tragglade vi på inledningsvis, att se till att tvingades driva hela vägen. I travarbetet försökte jag till att börja med gasa fram honom till handen för det är även där det brister lite....han släpper bettet och antingen "trögar" han eller så reagerar han med fart vilket gör tempot ryckigt. Men till slut kom han fram bättre till handen och började lyfta sig fint.

På slutet red Charlotta honom och det är SÅ himla nyttigt att stå på marken och se sin egen häst. Alltså.....han har ett register kan jag säga :-) Och det känner ju jag också även om JAG inte riktigt nått dit ännu. Men faaaan så läcker han är när man får ihop honom, hur han lyfter sig fram, började vinkla bakbenen. Sen fick han galoppera ett x antal varv....och SOM han galopperade :-) Vilken galopp han visar upp...den killen kommer göra sig fantastiskt framöver på stora gräsbanor :-) Han rör sig som en miljooon :-)

Jag va så lycklig när vi åkte hem och Agge var både svettig och trött men det kändes att han var supernöjd också :-)

Kom med på hoppkurs i helgen också så vi åker både Lördag och Söndag på "bebis-träning" eftersom vi båda fortfarande e lite ovana med varandra. Det är en bit kvar innan jag hittat alla knappar.....han har så himla många fler knappar än vad Lizza har...på gott och ont ;-)

Kaatjiing ;-)

  • Hästarna

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229