#metoo.............

Ja vad säger man?!? Jag lider verkligen med att dessa tjejer,kvinnor,flickor....de som blivit utsatta för sexuella ofredanden,tafsningar,kommentarer...osv.

Det har eskalerat något helt makalöst inom alla yrkesgrupper över hela landet och man får känslan av att exakt varenda kvinna någon gång blivit utsatt,antingen inom sitt arbete eller privat.

Jag måste ha levt i en helt annan dimension.....jag har aldrig någonsin känt att jag blivit utsatt. Aldrig, vad jag kan minnas. 

Vi ett enda tillfälle då jag va i 30-års åldern och vi var på nattklubb.....enda gången....en kille bakom mig kör upp händerna i skrevet på mig då jag hade kjol......dock tror jag han ångrade det faktiskt ;-) Jag vände mig blixtsnabbt om och där står två killar och flinar bakom min rygg.Min reaktion kom på en millisekund....jag tog en hand bakom var nacke och utdelade en "dansk skalle" på båda....jag slog ihop deras huvuden i varandra så att de båda rasade ned i golvet. Sen vände jag raskt och gick ut och sen va det hela överspelat.....i alla fall för min del ;-)

Det är, vad jag minns, enda gången som jag känt att jag blivit utsatt.

Jag har i princip hela mitt liv arbetat med män på ett eller annat sätt men ALDRIG att jag känt att någon av dem besvärat mig. Eller handlar det om min tolerans,att jag lyft gränsen? Jag vet inte...

Visst har det varit många killar/män som promenerat på gränsen men jag har nog aldrig tolkat det som direkt riktat mot mig.....jag har vid dessa tillfällen gett dem svar på tal och ofta fått dem att känna sig riktigt bortgjorda. Visst har det kommit kommentarer till mig men jag tror att jag valt själv hur jag ska ta det och tolka det.

Grundbulten är i alla fall att jag aldrig KÄNT att jag blivit ofredad eller utsatt!!! Sen om det beror på mitt sätt att vara, hur jag tar det eller vad det beror på vet jag inte.

Jag vill inte på något vis förringa alla dessa kvinnor som blivit utsatta,TVÄRTOM!!! Allt sådant SKA upp på bordet och det SKA belysas....MEN.....jag undrar hur många av alla människor som är medvetna eller har uppmärksammat hur många kvinnor det är som faktiskt nästan är ÄNNU värre?

Det är väl en väldigt het potatis misstänker jag....men för MIG är det ännu värre faktiskt.....för jag har SÅ mkt svårare att snäsa ifrån en kvinnlig kollega som beter sig "opassande" för tanken är ju att vi ska hålla ihop.....att vi ska vara "vi mot dom"......nu pratar jag inte om tafsningar utan om skämt,språk  sexuella antydningar....osv. Jag har suttit många gånger i fikarummet och lyssnat på mina kvinnliga kollegor hur de fnissat och skojat med varandra,med mig, med sina manliga kollegor om allehanda sexuella situationer,sexuella ställningar....m.m.

Om man nu ska känna det som obehagligt vet jag inte....men det JAG kan känna är att...vad är det som fattas för er hemma? Vad är det som skapar behovet av alla dessa sexuella antydningar?  Nu gör det mig absolut ingenting att de roas av detta även om jag tycker att det är ointressant samtalsämne.....men ibland undrar jag vad som är vad?!?

Jag har en manlig kollega som troligen skulle kunna bli anmäld av någon....i min värld skulle det aldrig ske för min tolkning av hans beteende är att han ´lider av åldersnojja och lite panik över att inte längre vara den där killen som alla tjejer vänder sig efter.....;-) Och egentligen,om jag ska vara ärlig,så tycker jag mest synd om honom. Just bara därför skulle jag hellre ge honom en kram än att anmäla honom ;-) 

Ja jag vet inte riktigt vart vi hamnade i det här ämnet och jag har inget direkt "budskap"....det enda är nog att det är viktigt att sortera ut vad som är vad och att den här kritiken mot män ska träffa RÄTT.....det får inte bli en tsunami som träffar alla män vilket det ofta blir......

Ibland känns det som kvinnor slår med ena handen och smeker med den andra.......

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Ett av de bättre inlägg jag läst om hela meetoo "grejen". Jag håller helt med dig och jag är nog lite som dig . Jag har blivit utsatt vid ett flertal gånger på krogen där män tyckt att dom haft tillgång till min kropp , dom har fått en smäll på käften eller ett knä i skrevet och sen har det inte varit mer med det , enda gången jag känt mig riktigt utsatt var vid ett våldtäktsförsök där jag undkom med blotta förskräckelsen och något som kom att spöka för mig i många år och fortfarande kan göra i vissasituationer. Men man kan inte dra alla över en kam och man kan inte tycka att precis allt som män gör och säger är kränkande eller ska anmälas, jag har oftare lyssnat på mina kvinnliga kollegor precis som du , där det talas om manliga kollegor på väldigt vulgära sätt. Jag vet hur många killkompisar som helst som blivit tafsade på eller fått skamliga förslag men som aldrig skulle komma på tanken att anmäla. Det här har liksom gått lite överstyr nu tyvärr och det förstör för dom som verkligen blivit utsatta.
nouw.com/fia_jungdalen
IP: 82.99.3.229