Mörkerträning

Gårdagen bestod av pyssel med det som ska med till Traumes meeting i helgen. Trodde jag skulle tvingas åka till byn och komplettera men jag löste det på ett annat sätta,skönt.

Ellen red Rox på förmiddagen tillsammans med Felicia och jag har inte ridit alls....snart en vecka sedan. Men på Måndag ska jag i sadeln igen.Nu har jag kompromissat tillräckligt...hahaha.

Lite fix och trix under dagen i övrigt. Satt upp en till whiteboard i stallet så att de andra kan se när mina lektioner finns inplanerade på ridbanan bland annat. Maken har grävt upp halva gården för att vi ska lägga ned en ny matarkabel till huset.Därifrån ska vi sedan ta el till ridbanan. Så idag ska vi försöka skjuta i kabeln....vilket nog inte kommer att bli en barnlek om man säger så.....;-)

Sen var det träning igår kväll och det var ute på gräs. Dick mörknade det ganska fort och vissa ryttare hade lite trassel vilket ledde till att det tog lite mer tid.Ja ni vet att varenda minut är viktig när det väl börjat skymma. Det blev så att Nadja fick hoppa sin sista runda när det (i princip) var mörkt.....eller jag kan säga att JAG såg i alla fall knappt hindrena men jag ser ju å andra sidan sämre än Nadja ;-)

Hur som helst blev både Nadja och häst osäkra så för att avsluta på ett bra sätt så hoppade hon inte banan men tog ett par språng på det hinder som var helt vitt. Lizza va laddad och jag vet att hon inte är helt enkel att rida då, eller hon behöver mkt ben för att inte "tåget ska gå" liksom.....å andra sidan kan man betsla upp en aningens men då släpper hon gärna stödet på bettet men man får mer kontroll men då krävs såklart ÄNNU mer ben för att rida upp henne mot handen....osv. Ja Najda har nog inte ridit henne då hon blir på det sättet så det var inte så lätt för henne. Men hon kommer få god tid på sig att rida fram i morgon så hon får tillbaka känslan. Lizza ska bara gå en klass i morgon så det gör inte så mkt om hon rider fram lite mer än vanligt.

Alldeles trax har jag lektion.....ja eller lektion och lektion, dte är Linda som ska rida Rox och jag ska hjälpa henne på ridbanan. Jag vill vara med när de ska "trimma" henne så alltid när de är på ridbanan är jag med. Sen får de gärna rida ut henne själva i skogen men jag vill se henne på banan. För mig är det oerhört viktigt att vi gör rätt saker i rätt mängd på henne på ridbanan. Det är så lätt att "ta bort" bjudningen på en ung häst om man harvar för mkt på banan och fel saker. Det ska ALLTID vara roligt där och det ska ALLTID vara bjudning där. Hästar är ju liksom inte födda med bjudning.....det är ju något som vi människor hittat på och det är ju så att då måste vi också förvalta bjudningen.

Hur som, först hjälpa Linda och sen dra matarkabel ;-) Ska skärpa till med med inläggen men jag har haft lite anat att styra med men vi är snart tillbaka i "vanliga" gängor ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229