Mr Big

Dagens hästarbete bestod av fodring, påklädning, utsläpp, göra kraftfoder,mockning, mockning ligghall, sopning,fyllning av höpåsar, rengöring av spolspilta och därefter intag av hästar och SEN var det Aggish först ut. Han var speedad och lite "gubb-tokig" idag ;-) Satte den lite dominanta sidan till och försökte komma undan jobb för att istället "löpa på" lite för mycket. Dock blev han himla fin mot slutet och var hyggligt genomblöt när vi kom hem...........och de var jag också ;-)

Hovis var här och skodde Lenas Elliot idag och när jag kom tillbaka med Aggish var hon klar och hade åkt.

Tog en snabb fika och sen tog jag tag i Biggi. Har känt på honom de senaste dagarna att han haar något som ligger och bubblar under skinnet så jag tog han på lina först i 20 min. Och det var bra för han hade en hel del attityd ;-) Han blev skitsur när jag inte ville som han ;-)

Sen var planen att jogga en sväng efter det. Han har ju kommit i en period då han visar sin rödhåriga sida mer än vanligt. Det blir så när han får stå för mkt. Han är en häst som behöver arbeta varje dag för att det rödhåriga ska hålla en mjukare ton ;-) Han ville alltså inte gå åt det håll jag ville utan började genast studsa och krångla. Men vi löste det så att jag vände 25 ggr tills han blev helt yr och inte riktigt fattade vilket håll han INTE ville gå åt ;-) Sen gick det bra. Dock är han spändare än någonsin men det kommer att gå över om man bara kan få tid att rida ordentligt.....Sen kände han såklart att jag inte riktigt var in bra mental balans. Han läser mig som en bok och det finns ingen häst som är så enormt påverkbar som Biggi. Man måste verkligen vara "här och nu" när man rider honom för han blir totalt hispig annars.

Om jag ber till de högre makterna så kanske både vädret, underlaget i hagarna och livet flyter lite bättre framöver ;-)

I morgon jobbar jag också kväll så det blir upp tidigt i morgon också. Lena är ledig i morgon så vi planerar att rida tillsammans. Tror Biggi behöver lite sällis nu några dagar igen ;-) Normalt sett så funkar han bäst när jag rider själv men som sagt, vi får börja om lite grann eftersom han fått stå lite FÖR mycket senaste 2 veckorna.

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer