Mycket snack

Orkade inte sätta mig här i går kväll så jag prioriterade faktiskt sängen ;-) Dagen i går var lång. Klockan ringde efter 2 timmars sömn så jag kände mig en aningens mosig till en början. Men man är ju rutinerad efter alla år av avbruten sömn ;-)

Lena var i stallet och hade tagit emot Pia så hon satt i hagen och pratade med Elliot.

Jag hann ta en kaffe och rodda lite innan hon var klar och tog sin ann mina grabbar. Under tiden var jag i Klinte och hämtade Magnesium som jag beställt och även lite lunchsallad.

Alltså detta med att "prata med hästar". Det finns lika många åsikter om det som det finns hästar. Jag är ju en jordnära person men anser att det vore befängt att tro att vi människor är de enda som existerar ;-) Jag har förstått att jag har förmågan själv men jag har inte renodlat intrycken och kan inte alltid tolka information. Sen är jag rätt nöjd (i alla fall ännu) med att bra "känna av" vissa saker. Det är mentalt ett mkt större tryck att vara en länk.

Hur som helst. Precis som förra gången var allt klockrent ;-) Det kom fram detaljer som verkligen får mig att le ;-) Pia undrade om jag försökt att prata med Biggi angående hans bockpsykoser....hahaha....nä det har jag ju inte direkt. Eftersom djur pratar i bilder så fungerar det ordet "inte"....det finns ju ingen bild för det ordet....hur ska man kunna visualisera det liksom? Så man måste hela tiden omformulera det man ska förmedla så att det blir tydligt.

Pia har i alla fall sagt till Biggi att det han gör är farligt och att han kan skada både sig själv och sin matte. Vi får se helt enkelt om han tar till sig det ;-)

Sen Pia var här sits (2 år sedan) så har Aggish slutat stå på bakbenen i alla fall ;-) Så man får tro vad man vill, huvudsaken är att det fungerar. Att en häst har ett icke önskat beteende beror vissa gånger på smärta men många gånger på minnen. De har inte förmågan att sätta saker i "då" eller "nu" vilket kan göra att de fortsätter med icke önskade beteenden.

Aggish talade tex om i går att han haft det dåligt tidigare i livet, att de varit rädda för honom men att han nu stängt den dörren. Han har ju visat det senaste året ganska tydligt för den här sommaren har ju varit rena barnleken om vi jämför med de sista 2 åren ;-) Även hans mun har ju blivit betydligt mkt bättre även om tungan hänger utanför ibland ;-)

Ja hur som helst mår de bra båda två(alla 3) och det är superkul att höra och läsa om allt de sagt för det stämmer till punkt och pricka verkligen.

Efteråt red Lena, Moa och jag ut en snabbis. Lena hade lite brådis då hon skulle iväg på kvällen men de fick en tur i alla fall. Biggi tog jag ensam efteråt. Pigg som bara den man han känns verkligen superfin i kroppen. Jo han sa till Pia att han gillade att visa upp sig, att det skulle gå fort och se snyggt ut och det var hans uppgift.....hahaha....sötis ;-) Det är verkligen så för han vill verkligen visa upp sig och "gå snyggt" när man rider ;-)

Han är en charmig kille på alla sätt och vis och jag älskar honom verkligen från månen och tillbaka ;-) Han bjuder på överraskningar hela tiden men det är så han är ;-) I går fick han för sig att han inte skulle gå över hygget.....allt växer fasligt fort där och buskarna hänger ut över stigen så nu törs han inte gå över det....hahaha. Men då stannar han och vrider på huvudet och tittar på mig och vill att jag ska tala om att det är "ofarligt" och att han är modig ;-) Så efter lite övertalning så traskar han förbi ;-)

Som jag sagt förut så skulle jag aldrig i helsike acceptera att ha en häst som inte går att rida ut i skogen?!? Det är ju deras rätta element. De måste ju kunna gå ut i skogen. Vi kan ju inte acceptera att de ska gå på en ridbana hela livet bara för att vi är för fega för att ta fighten att få ut dem i skogen-bara lös problemet!!!

Jag har traskat många mil med mina hästar genom åren för att vänja dem med att gå i skogen, gå ensamma och allt detta. Då får man helt enkelt lägga det jobbet på dem anser jag. Ja detta var ju en parentes ;-)

Det blev en tidig kväll igår, vi var nog i säng redan vid strax efter 21.....;-) Men det var skönt för jag vaknar ju alltid 25 gånger under natten ändå så att ha 10 tim avbruten sömn är bättre än 3-4 timmars avbruten sömn ;-) Känner mig hyggligt utvilad idag i alla fall :-)

Nu vid 10 har jag en träning. Sen har jag Rox och Biggi. Moa rider Aggish och Lena rider sin Elliot. Biggi och Aggish ska masserar igenom idag också och jag skulle vilja hinna med att sladda ridbanan. Vi får se vad dagen erbjuder. I morgon jobbar jag igen i alla fall. Tre kvällspass.

Nu är det hopp i kläderna och ta tag i dagen :-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229