Några minuter över......

....och dom lägger jag här 😉 Så omtänksam jag är emot er...hahaha. Nej men faktum är att detta även är en "dagbok" och mitt sätt att hålla kontakt med vänner jag har långt bort.

Roxan har gått i töm idag också och hon börjar ställa lite "frågor" men hon gör det på "rätt sätt" och nöjer sig om hon får bra svar...vilket hon såklart får. Hon fick jogga i bara linan tills hon slappnade av helt, i båda varven och även i galopp.Sen kopplade jag på tömmarna och arbetade henne först i skritt en stund och sen travjobbade vi. Hon har lika lätt för att slappna av som hon har för att spänna sig, hon verkar ha en on/off-knapp precis som Lizza. Är man tydlig och konsekvent så lyssnar hon och samlar ihop sig.Dock har hon "snabba fötter" och "vind i manen" så hon reagerar på minsta lilla som hörs eller rör sig runt henne. Det jag verkligen gillar med henne(förutom att hon är lik Lizza mentalt) är att hon är balanserad....blir hon rädd för något så tar hon reda på vad det är och sen är det utagerat. Friserade henne lite också,klippte tofsarna i öronen och klippte manen.

Manen ser lite ojämn ut men det är inte det.....den är jämn om hon står still....hahaha. Hon ser ut som en riktig fin dam när hon blir friserad😃 Jag ska klippa halsen på henne nästa vecka också för hon börjar bli så himla svettig när man jobbar henne. Vi får se hur det går med det...hahaha...men hon är alltid talbar så det går nog bra.

Lizza har också gått i töm och har galoppjobbat så hon blev himla svettig. Hon ska också klippas nästa vecka.

Hon har lite mumsig rumpa också....hahaha, den blir bättre snart när vi kommit igång och styrketräna också.

Snart är det dags för tina att börja jobba lite smått. Dock hanteras hon dagligen och det är inga som helst problem med det men hon ska få lära sig att komma ned på ridbanan och hon ska få på sig schabrak och en resårgjord. Letar efter ett bettlöst träns till henne också som hon ska få vänja sig vid. Hon är ju faktiskt bara 1½....lite drygt😉 Hon är en riktig slask-fia när hon äter också....det kan däremot bli svårt att "fostra bort" tror jag😉

Ja snart har vi (om allt går bra...tvi-tvi-tvi)en ny fölis och beslut ska tas om vilken av dem vi ska behålla.....Comfortuna är spännande och jag skulle gärna vilja ha Tina kvar för att se vad det blir av henne....men sen är ju Emmerton SÅ himla läcker och han har ju redan bevisat vad han kan och vad han lämnar efter sig......ja det tåls att tänka på.....och sen ska en ny hingst väljas ut.

Och nu ska jag hoppa in i duschen och åka till jobbet. Magnus är i stan och handlar nyårsmat så honom ser jag nog inte förrns i natt när jag kommer hem.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229