Några småsprång

Tänkte väl egentligen hoppa lite mer än såhär idag men det blåste så förbannat.....tänkte att det kanske skulle blåsa mindre i morgon eller på torsdag......men efter lite väderkoll så är det nog precis tvärtom....;-) Så vi tar lite fler ordentliga språng i morgon eller på torsdag. Vi började dock med en roadwork på ca 45 min.

Ellen fick sitta upp på Lizza en stund idag på ridbanan. Det är ju rätt stor skillnad på Lizza idag och rider man henne "rätt" så är hon fantastiskt känslig och underbar :-) Ellen fick lite instruktioner och hade hennes öron inte suttit där de sitter så hade smilet gått hela vägen runt...hahaha. Lizza är makalöst känslig och talar direkt om när hon inte är nöjd med dig som ryttare.Inte så att hon stökar men hon blir första gradens "Betong-gris" (mitt nya favorituttryck) när man inte sitter rätt och är avslappnad i sin ridning. En stum hand går inte, spänd rumpa går inte, knän som klämmer går inte.....sen är hon superkänslig för minsta lilla förflyttning i sadeln och vart man har vikten så lite handlar det om att ha tungan rätt i munnen. När man rider henne till det läget så blir hon lite "svår" eftersom man inte får göra några misstag. Men sen kan hon likväl bara "ösa på" men då får man heller inte den där superkänslan som hon kan ge en. I hoppningen är hon egentligen väldigt okomplicerad så tillvida att hon alltid går, hon hoppar alltid och bryr sig inte om att hon eventuellt slår sig om hon dammar i en bom. Hon kan bli ganska stark om man inte har orken kvar i benen till hundra procent och det blir för mkt hand istället.....men rider man henne till "det där" läget så är hon fantastisk och blir direkt ganska "svår" på hinder.....;-) Hon blir FÖR känslig med andra ord.

Så det gäller för mig att komma till ett läge där hon är känslig men inte FÖR känslig när vi ska hoppa.

Sen har Ellen ridit Roxan idag :-) Först longerade vi över markbommar för att hon skulle "landa" lite, det blåste som sagt hysteriskt. Roxan gillar bommar och man ser redan hur hon "taxar" inför bommarna ;-) Sen satt Ellen upp och hon hade min airbag just in case. Sen har jag haft Roxan på linan och Ellen har tränat start-stopp-höger-vänster vilket gick superbra. Självklart finns det ingen direkt "bjudning" i henne ännu men det kommer. Hon måste först förstå vad det hela går ut på. Ett par gånger till då jag har henne på lina och sen kan vi nog ta henne på volt så att hon kan få börja trava.

Glad tjej och glad häst :-)

I kväll åker vi till människobyn och handlar man för nu e det sop-tomt i både kyl och skafferi....vi äter i stan också så har vi det gjort.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer