Nämen på riktigt..........

​Alltså...nu måste helt enkelt göra en beräkning på min tid varje dag...hahaha. En bloggkollega verkar fan kunna stretcha tiden ;-) 

Jag är hemma 16.45

-Byta om ca 10 min

-mocka ca 20 min

-byta vatten ca 10 min

-fylla höpåsar ca 20 min

-lägga in foder i boxarna ca 10 min

-fodra ute ca 5 min

-ta in hästarna och byta täcken ca 15 min

Under tiden som de äter kvällshö fyller jag hövagnen,kollar vattnet ute och fyller på vilket sammanlagt tar ca 45 min.

Jag plockar fram utrustningen för att rida också under tiden. Sen tar det ca 10 min att "klä på" mig och häst. Vi rider ca 1-1½ tim.

Alltså är klockan ca 20.30 i så fall när det är dags för nattfodring. Det tar ca 15 min så då e jag färdig vid 20.45. Efter det ska jag äta...med lite tur är maten klar...och är klar med det runt 21.15..........

Nu har jag inte räknat den tid det tar att byta vatten ute, spåna boxarna,sopa stallet,göra kraftfoder,plocka i ordning det man använt,göra ren spolspiltan....and so on. För hade jag räknat med det så hade det varit midnatt innan jag kommit i säng ;-) Men summa summarum är att jag kanske i bästa fall e i säng kl 22.15......snarare 22.30 och sen ringer klockan 05.30 igen så jag får i så fall 6-6½ tim sömn.

Jag tycker att DET är att stretcha timmarna men Fia verkar ha gummisnodd på sina tim ;-) Visst...jag kan "bara" rida en häst i taget och just nu är det bara Agge som rids, medan hon kan ta en handhäst med sig.

Men det är ju väldigt stor skillnad på att ha dem på stall och ha dem på lösdrift. Orkar inte ens tänka p första vintern då 5 hästar var stallade......på HALM!!! Att vi ens överlevde den vintern.....;-) Visserligen fick jag ofta hjälp av Lena då eftersom hon hade sin häst här.

Men faktum är att det som hindrar mig mest.....det är inte klockan.......det är det förbannade mörkret!!! Hade det varit ljust lite längre så hade det inte varit något problem att hinna med 2 hästar. Man behöver ju inte lika mkt sömn då det är ljusare :-)

Men Fia har 2 ungar också som ska "matas" och "nattas" innan hon kan rida.......hon hade behövt en "Nanny" faktiskt ;-)

Kaatjiing ;-) 

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Hade jag haft dom på stall så skulle allt ta mycket längre tid 🙈 Mocka tar i värsta fall 10 minuter nu totalt oftast bara fem , hö och vatten 20 minuter . Vintertid så blir det tyvärr väldigt lite "pyssel" på vardagarna , dom kläs på och av i princip vilket går väldigt fort sen kollas dom naturligtvis igenom två gånger om dagen men just pysslet uteblir . Den enda som egentligen tar tid är Lima och just att ha dom andra som handhästar sparar mig mycket tid dom dagarna . Klockan ringer 5 och sen är man i säng 23.30 😉 men jag blundar faktiskt i soffan en liten stund ibland när barnen kollar tv eller leker 🙈
nouw.com/fia_jungdalen
westyarnhillside
westyarnhillside,
Haha,ja det gäller verkligen att optimera tiden och vara en mästare på multitasking 😉
nouw.com/westyarnhillside
IP: 82.99.3.229