När hjärnan blir kvar hemma......

Klockan 11 vaknade jag av att solen stod mitt upp på himlen :-) Då är det omöjligt att sova även om man skulle behövt.....får lägga mig tidigare i kväll ;-)

Linda var i stallet och pysslade. Vi pratade lite och hon kommer ta en häst-paus då hon känner att hon har konstant dåligt samvete för att hon aldrig räcker till för allt som hon har i sitt liv just nu. Vi fikade och efter det åkte hon hem.

Jag kopplade på släpkärran på Kermit och åkte ned till ridbanan för att ta bort hindren efter gårdagen så jag skulle kunna sladda......och där var det tomt?! Anso hade plockat undan allt själv igåt antagligen så det var bara att vända om upp till gården igen och koppla av.

I stället tankade vi på Kermit och sen for jag ned på skogen för att klippa bort massa tynne-buskar på en av våra ridstigar. Det var en mardröm för ryggen men nu är det gjort ;-)

Åkte sen vidare till "Bergens-skog" där vi inte kunnat rida igen på säkert 1½ år på grund av stormarna som lämnat efter sig massor av stormfällor. Men nu har de röjt hyggligt bra där och jag kunde klippa bort lite tynne där också så nu kommer vi fram även där :-)

När jag kom tillbaka så tog maken och jag en fika och han roddade i ordning för att börja sprida gödning på vallarna. Jag gick ut för att hämta Aggish.....vilket han inte alls var intresserad av så det fick bli Biggi först ut i stället ;-)

Jag får nog döpa om honom till Mr Skitibyxan ;-) Han är verkligen rädd för precis ALLT. Jag hopade av 100 m hemifrån för att maken körde med gödningsspridaren på vallen.Inte för att Biggi är rädd för traktorn men jag tänkte att han ng skulle reagera på swishet som blir när den skickar ur gödningen ur spridaren. Maken stannade 30m från mig på vallen och stod still och jag vinkade att han kunde köra eftersom Biggi inte alls brydde sig. Vad jag helt förträngt är att spridaren skickar ut gödningen i en radie av 12-15 m......vilket såklart träffade Biggi i röven....hahaha.....men nu fick han något att VERKLIGEN bli rädd för. Han for rakt upp i luften och höll på att slå knut på sig själv ;-) Ja det är väl bäst jag talar om att gödning inte gör ont ;-) Man har inte alltid hjärnan med sig ;-) Maken räknade ut att det skulle "stänka"....det var därför han stannade men det kopplade ju inte jag ;-)

Grabbarna har fått gå utan täcke i solen i dag men nu i kväll åkte de på igen. Är ca +3 nu och kommer ligga runt nollan i natt.

Aggish har tömmats och ska på RW i morgon. Men jag börjar med Biggi i morgonbitti i alla fall. Jo jag är ju ledig i morgon, enda lediga dagen denna vecka....eller jag är nog ledig på fredag också kom jag på ;-)

Ska sladda ridbanan i morgon också om det blir lika bra väder som idag.....vilket det ska bli. Skulle FAKTISKT behöva några droppar regn nu men det vågar man knappt önska för då kommer det väl regn som håller i sig i flera veckor ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

amandabrieditis
amandabrieditis,
Mitt sovrekord är typ 9 på morgonen , haha! Är urkass på att sova ut!
nouw.com/amandabrieditis
westyarnhillside
westyarnhillside,
🤣🤣ja jag är sämst på sovmorgon. Dock hade jag jobbat natten den gången 😎
nouw.com/westyarnhillside
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229