Nu kom skiten...........

Ok vi kanske ska flytta julafton till mitten på Mars framöver.....;-) I går fick vädergudarna hybris och VRÄKTE ned snö över oss. Det är verkligen inte uppskattat kan jag tala om. Har det inte kommit snö på hela jävla vintern så behöver det definitivt inte komma NU!!

Jag VÄGRAR att stå och brodda alla hästar och bryta ryggen av mig för EN ynka ridtur. I morgon är snön borta och det regnar igen så det blir antingen ridbanan eller ridhuset....jag får se vad jag hinner med helt enkelt.

I går var jag iväg och provade sadel hos en kunde. Vi kom fram till en bra modell och jäklar i min lilla låda vilken skillnad det blev på både ryttare och häst :-) Det är SÅ himla häftigt att se hur "lätt" man kan hjälpa hästen bara man får ordning på ryttaren. Och hur vanligt det är att ryttaren själv har uppfattningen om att det sitter vertikalt mitt över hästen men när de ser och känner skillnaden så blir det nästan chockade.....just i detta fallet var ryttaren medveten om sin "bakvikt" i sin tidigare sadel.

Det fungerar inte att "titta på bilder" och sen tro att saken är biff. Man måste FÖRSTÅ grunden till det. Jag brukar försöka jämföra känslan i att köra MC, hur man hanterar en MC med sin vikt. (inte hållningen då). Kolla länken under,snacka om vertikal hållning :-)

Ja gårdagen då? Först röj i stallet, sen sadelutprovning, sen tandläkaren och till sist kompletteringshandla. Och där på slutet blev det total snökaos och vi fick köra i typ 50km/tim hem för att hålla oss kvar på vägen. Det var ju inte tal om att rida och nu ORKAR jag inte med att få panik över denna jävla skitvinter och skitväder.....grrrr. Det är som det är och som jag sagt förut.........försök ALDRIG att planera något!!!

I dag är det fantastiskt väder men som sagt.........med lera i 5½ mån har vi varken brodd eller snösulor.....;-(

Behovet av ett ridhus blir bara större och större om man ens ska kunna hålla hästarna igång :-( Klimatet kommer att ge oss lera på vintern istället för snö och regn istället för snö så ja.....ett ridhus.

Nu ska jag röja stallet i alla fall :-)

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229