Nu kommer köldröken

I morse såg man knappt vart man körde för dimman men det var fint i alla fall ;-)

När jag ändå var i Hemse så kollade på efter B-vitamin på Granngården där och som jag misstänkte så hade dom :-) Granngården där har alltid bra lager men man är ju inte i Hemse särskilt ofta....det ligger lite off.

Kom hem igen vid 10 och roddade lite innan jag tog Biggi på en kondis-tur. I dag var han modig och vågade faktiskt trumma på bättre än andra dagar....några pallnitar men inga 180-graders eller annat trams ;-) Även om jag suckar över hans "lilla hjärta" ibland så ler man alltid när man rider honom, dels för att han har SÅ himla mkt issues och dels för att han är magisk att rida oavsett om han är spökig :-) Han har sånt jäkla tryck i sig och det känns som att sitta på en V8:a-motor :-)

Sis kom förbi och hämtade ett par saker och sen tog vi en sen frulle tillsammans och babblade lite. Hon berättade att de varit ute och ridit igår och plötsligt dyker det upp en helikopter som bara kommer närmare och närmare och sen står mitt över dem.....ja hästarna sket ju på sig men det verkade som att piloten uppfattade det och drog snabbt iväg när han såg att hästarna fick tokspel.....syrrans medryttare kastade sig av men tappade hästen så hon for runt men stannade i alla fall i närheten. Sis Curre (som är coolast i världen) blev också skiträdd men sis hann hoppa av och hålla honom. Men sen fick de ju gå en bra bit för Curre är 176 hög och sis rider barbacka....hahaha....lite extra motion där ;-) Hon fick hjälp längre fram av Mårten och Amanda att komma upp då de passerade deras gård. Så det gick ju bra.....men det HADE kunnat gå jävligt illa också. De håller på att gräva ned alla el-ledningar på ön och då flyger de med helikopter runt och kollar ledningarna men normalt sett SKA de gå ut med information JUST för att inte skrämma djur och framför allt hästar. Dock verkade de ha missat det den här gången.....

Efter att sis åkte hem mockade jag hagen, fixade foder,höpåsar osv och sen tog jag Kermit och for ned på skogen för att slita bort lite mer taggtråd.....kilometervis med tråd :-( Usch jag blir så ledsen att de inte tar hand om den....sen fortsatte jag till Bergens skog och röjde bort massa tynne och annat som blåst ned efter stormarna. Så nu går det bra att ta sig fram där igen :-)

Väntade på Lena men hann faktiskt med att sladda ridbanan också innan hon kom......lite rally blev det men det går så himla mkt fortare att sladda den nu när vi lagt på sågdus. Tidigare fick jag sitta och sladda i säkert en timme innan det slutade skutta i traktorn. Nu tog det en kvart:-)

Planen var att jag och Lena skulle rida Aggish och Rox nu på kvällen men lagom tills hon kom så slog vädret om och det steg från 8 sekundmeter till 17 på några minuter och sen kom regnet....så Aggish vilade idag men jag tror han behöver ha det lite chill nu innan helgen. Hoppas B-vitaminerna hjälper till med hans pälsfällning.

Maken sliter för fullt med att dra nya vattenledningar i foderkammaren och det krånglade såklart lite också men han har nog fått ihop det i alla fall. Han har lite kvar i morgon tror jag.

Nu är det mat alldeles strax och sen är det på huvudet i säng. Ska gymma i morgon bitti innan jobbet och jag börjar 7 så klockan får stå på 5.15 om jag ska hinna.

Nu mat...

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229