Nu står det 1-1

I går hann jag inte med er men dagen var fullspäckad och båda hästarna kändes fina. Biggi var faktiskt väldigt avslappnad och fin (1-0 till mig)och även Aggish......visst var det Lördag igår?!? Jo det var det ja ;-)

I dag lyckade Biggi lämna kvar mig i skogen.....(1-1)hahaha....jag har bara väntat på att han ska lyckas tippa av mig ;-) Men jag får skylla mig själv. Jag var liiiite för avslappnad och då passade han på. En sån där 180 graders inne i skogen och jag fick tugga grus. Gick bra och det enda jag tänkte på var att han inte skulle fastna bland buskar och träd när han galet lycklig rusade hemåt ;-) Men jag ringde maken och sa att Biggi var på väg hem så han mötte upp honom på grusvägen. Biggi stannade direkt och lunkade med hem så han verkade inte heller tagit "illa vid sig" så det var skönt. När maken sen plockat av honom sakerna så kom han med Kermit och hämtade mig. Jag var rätt långt hemifrån så det var skönt att bli hämtad.

Inga blåmärken eller annat, smällde i marken lite med skallen men inget som känns nu. Ja jag kan bara skratta ;-) Jag borde inte ridit alls idag eftersom det blåser 27 sekundmeter.......men jag tänkte att Biggi aldrig brukar bry sig särskilt över storm......och det gjorde han nog inte egentligen men det klart han var lite extra spänd när det knakade och brakade överallt ;-)

Tur att jag har en vaken make också för när jag ringde sa jag att han skulle tränsa av och ställa han i boxen bara.......när jag kom hem var Biggi full med spån över hela kroppen (vinst-rullning....hahaha) men som tur var hade maken sadlat av honom vilket jag inte ens tänkte på att säga till honom ;-) Bra där min kloka man :-)

Biggi tigger godis av Jossan ;-)

Sen bestämde jag att inte rida Aggish, inte för att han brukar tippa av mig men kände att det var dumt att utmana ödet nu när vi ska åka och inte har avbokningsskydd ;-) De flesta rider ju inte när det är storm men vi har det så ofta att vi vant oss lite med det och skulle vi ta hänsyn till storm så skulle vi aldrig kunna rida våra hästar mellan oktober och mars.

I stället gjorde jag i ordning boxarna inför natten så hästarna kan stå inne. Det kommer att börja idiot-regna om ett par timmar så med stormen och regnet vill jag ha dem inne.

I morgon blir en ny gris-dag.....slutar 07 och ska vara hos tandis kl 08 för att ta stygnen i munnen. Så jag är nog inte hemma förrns runt tidigast 09 och behöver gå upp vid senast 12 för att hinna med hästarna......;-) Sen var det ju det där med att packa det vi ska ha med oss.

Fy faaan va det sliter i allt ute nu.....det är verkligen storm från fel håll denna gång. Logporten slog igen trots att jag satt fast den....den slet sig i alla fall och höll på att knäckas då den hoppade över klossen som gör att den inte går avigt. Maken fick hämta stege och hammare och slå fast klossen som spärrar porten och till och med han höll på att blåsa ned från stegen. Sen när vi skulle stänga andra halvan av porten så kändes det som att den satt fast.....gick knappt att rubba för att det blåste så förbannat.

Och kulmen på stormen har inte ens kommit......jag hatar verkligen stormarna, det skulle lätt vara en anledning att flyta från ön kan jag säga.....det är det absolut värsta som finns att ligga och lyssna på allt knakande och brakande och man vet ALDRIG om det kommer flyga av tak eller annat oavsett hur stadigt och rejält allt är byggt :-(

Men huset har stått sedan 1862 så det borde klara denna storm också ;-) Båtarna är inställda detta dygn och det är väldigt sällan som de ställer in dem......de brukar gå nästan oavsett hur mycket det stormar......

Hur som helst, ska äta lite och sen packa lite saker så jag slipper göra det i morgon. Det hade ju varit en sak om man bara skulle packa ned sina kläder, det tar ju bara 5 minuter. Det värsta är allt annat som ska vara i ordning här hemma med djur och allt ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229