Ny fart....;-)

Som det är,som det brukar vara med mig så fick jag "ny fart" idag...hahaha. Det brukar räcka med 1 dygn eller så för att "komma igen" och se positivt på det mesta ;-) Det är iofs en egenskap som retar en del till döds...hahaha...men jag kunde inte skita mindre i just det. Jag hittar lösningar på allt men ibland MÅSTE man ha andra MED sig för att gå i mål.

Vi red ut med Lizza och Roxan idag. Planen var att Lizza skulle "lotsa" lillasyster på en pedagogisk skrittrunda i skogen...HAHAHAHA sa Lizza då. Redan på gårdsplanen när vi suttit upp började Lizza "få för sig" saker....saker som stod på gårdsplanen,saker som ALLTID stått på gårdsplanen...och då skulle hon INTE gå förbi det men GÄRNA rakt in i Roxan istället. Så vi löste det genom att ta den andra vägen ut från gården istället....HAHAHA sa jag då ;-) Lurad Lizza😉

Sen va hon tvungen att skutta lite när vi passerade grannens hage(?!?) så att Roxan började undra vad som egentligen var farligt?!? Ja sen va det liiite spänt nån km men sen slappnade Lizza av och skrittade lugnt och pedagogiskt framför Roxan hela vägen.

Såklart har inte reservdelarna till lastbilen kommit och som det ser ut kommer de på torsdag.....så i morgon ska vi försöka knöla in Lizza i en transport då vi åker till träningen....ja vi får se hur det går.Sist hon åkte transport var hon 3 år.....och då var hon MER intresserad av att gå ut än gå in ;-) Det löser sig nog ;-)

Man kan ju tycka att jag kunde skita i träningen i morgon men det är tävling på söndag och vi behöver dom sprången i kroppen eftersom vi inte hunnit hoppa så mkt på den här säsongen ännu. Vi ska rida Roxan i morgon igen också men då tar vi Dollar med oss. Ja Dollar ja....vi har bestämt att han till att börja med ska vila 2 veckor. Sen kommer han bara att "skogsridas" i fortsättningen. Han kommer att gå ca 2-4 dagar i veckan helt kravlöst. Det är ju så med honom(vilket jag vetat hela tiden) att han har lösa benbitar i båda sina bakknän.....de är så stora så jag blev avrådd då han var 3 att inte röra dem. Jag har vetat att det kan komma att bli problem och det är ju precis därför som jag inte fortsatte att träna och tävla honom. Nu verkar det som att det börjar visa sig lite....han går ojämnt emellanåt och lederna är svullna.Dock visar han inte hälta så men han går som sagt ojämnt och då mest på vänster sida där han också är mest svullen. Så nu ska han promenad-ridas och så får vi se om det funkar eller om vi måste ställa av honom helt. Vi kommer såklart i det längsta försöka hitta ett sätt som han mår bra av. Men givetvis så får han inte gå runt och ha ont.....men klarar han att gå i hagen och mysa så kommer han få göra det.

Han är ju tyvärr världens sämsta sällskapshäst eftersom han är svinigt elak mot andra hästar....inget man skojar bort för han är nog nästan beredd att döda.....men det går bra med ston och det KAN gå med valack om det BARA är de två...Dollar accepterar INTE konkurrens från andra hästar. Så är läget och vi ser tiden an med honom.

I dag trodde han i alla fall att han var kung på Runne...hahaha, han spelade verkligen allan när jag skulle ta in honom. Han tyckte att han kunde få skena in men det tycket inte jag...då blåser han upp sig över mig och lägger öronen bakåt för att skrämmas....ända tills jag ryter åt honom att skärpa sig....då blir han som en liten Fallabella...hahaha, lilla Dollar😍

Nu är det dags för jobb igen men sen e jag ledig onsdagnatt och jobbar torsdagnatt....sen e jag ledig fram till 16 Mars 😜 och på måndag åker vi till Teneriffa på en försenad bröllopsresa......bara 6 år för sent😍

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Ha ha 6 år för sent 😂 låter som min sambo det 🙈
nouw.com/fia_jungdalen
IP: 82.99.3.229