Nytt tålamod ;-)

Nu har jag samlat tålamod igen ;-) Dagen började med hoppträning och alla var SÅ himla duktiga. Var och en har sina issues att arbeta med men allihop gjorde sitt absolut bästa :-)

Resumé från gårdagen då.....jagade hem från jobbet för att hinna rida med Linda. Hon skulle egentligen inte kommit ut men eftersom Gisela fick förhinder i torsdags så frigjorde sig Linda i går istället. Det var också till stor del för att hon skulle hoppträna i morse så hon ville att Rox skulle få göra av med lite energi ;-) Jag hängde på,med betoning på hängde, för att hon skulle få komma ut i skogen. Aggish bjöd på 200 uppskjut och efter 199 stycken tröttnade jag och tänkte hoppa av för att kolla vad sjutton som var problemet......så fort jag stannade kastade han runt skallen och satte näsan mot mig och då såg jag att tungstickan låg "bakom" bettringen vilket resulterar i att bettet tryckte upp tungstickan i gomen på honom....helt klart oskönt ;-) Men jag kunde lirka fram stickan så den hamnade rätt igen och då lugnade han sig betydligt.......hade ju varit fint om jag kollat det INNAN vi red ut så hade jag sluppit åka berg-o-dalbana ;-) Stickan satt rätt men jag hade lite brådis när jag tränsade så själva "upphängningen" hamnade bakom bettringen så att säga. Ja ni fattar nog ;-)

Sen tog jag tag i stallet direkt och planen var att invänta Lena som skulle komma vid 18.30 och då rida ut Biggi och Elliot.........men när hon kom var både hon och jag så jäkla trötta samt att det blåste halv orkan så de fick vila igår.

Aggish har vilodag idag och Biggi har jobbat i töm. Jag blir så lycklig av att se hur Biggi tar in allt och alltid försöker förstå. Ibland fasar han ur helt och brallar iväg och man riktigt ser hur han bara säger "bläääää jag fattar inteeeee"........men sen samlar han sig och tar nya tag igen. Han har ju en ganska struttig galopp som går mer uppåt än framåt men nu börjar han vila i galoppen,länga ut halsen och galoppen rullar på ett helt annat sätt. Han trycker inte upp och ihop halsen som han gjort tidigare. Och hans härdsmältor är bara en västanfläkt emot vad de har varit. Han brallar till ibland men aldrig så att jag får åka på hälarna efter honom numer :-) Bara DET är ett framsteg.....hahaha.

Nu har jag precis fodrat kvällshö och satt mig ned med mitt dressyrprogram ;-) Måste lägga några timmar på det för på Lördag rider jag mitt absolut första dressyrprogram....hahaha....ska bli såååå spännande att se hur vi ska lyckas ta oss i "mål" utan att det blir allt för stor katastrof ;-) Lena följer med också. Mitt stora "problem" nu är hur vi ska lyckas rida fram ordentligt. Dit jag ska är det vääääldigt dåliga förutsättningar för framridning tyvärr.....funderar faktiskt på att rida fram hemma....han kommer att åka halvt påklädd också................mm......vi får se hur jag gör.

Vi har ett nytt foder på G också. Eller "nytt" är det väl inte men det finns inte här på ön. Jag har läst på en del om det och känner att vi nog ska testa det faktiskt- Aveve. Känner ni till det? eller ni kanske redan fodrar med det?

Jag tar rast en stund och ska ta hand om min stackars vänsterfot......har haft svinont i den sista månaden men inte orkat engagera mig i det. Tror jag fått en stressfraktur eller så ligger det en nerv i kläm. Vissa dagar kan jag knappt gå på foten ens......det bränner och strålar långt upp i knäleden. Och det är INTE min högra fot för då hade det inte varit så konstigt eftersom den leden varit krossad tidigare. Nä nu är det vänster fot?!? Ja ja......det går väl till sig som norrlänningarna säger....hahaha.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer