Om man fick drömma....


Visst är man nöjd,lycklig,förnöjsam. Eller vad är lycklig? När är man lycklig och är det ett konstant tillstånd eller ett ögonblick? Jag vet egentligen inte hur man ska beskriva ”lycka”…..jag tänker såhär, när man tycker att det mesta i tillvaron är absolut ok och man inte gråter när man kliver ur sängen……..då är man lycklig. Kan man vara nöjd för att man har tak över huvudet när det stormar ute, glad för att man har ett torkrum i stallet att torka täcken i , glad  för att man möts av 3 terrorister som kastar sig över en när man kliver innanför dörren, glad när man ser ett vitt huvud och ett fuxhuvud som står i hagen och spanar efter mig när jag kommer, glad för att höra andetagen bredvid mig när jag kryper ned i sängen efter ett sent nattpass…….då är man lycklig i min värld :-)  Kan man sen få drömma och fatisera om resten så får man vara nöjd ;-)
Ni vet den där ständiga drömmen om att få till de sista detaljerna i den där drömmen om ”Hästgården” som man aldrig trodde man skulle få….;-) Ett ridhus tex ;-) Mer tid att kunna ägna sig åt det man faktiskt är bra på….arrangera kurser,träningar,fortbildningar m.m. Det är något som jag alltid varit bra på,att rodda ihop stora event. Jag har ju jobbat mkt med sånt i yngre år även om det var en annan bransch då. Men jag är lika bra på det fortfarande,planera och detaljstrukturera.
Men man kommer inte alltid hela vägen till den där drömmen man en gång hade, men en bra bit på väg i alla fall ;-) Ibland kan jag faktiskt sakna ridskolan, alltså MIN ridskola, den jag hade. Där var det alltid tusen saker på gång samtidigt. Vi hade en kör, en dansgrupp och små kurser hela tiden.Tävlingar och uppvisningar flera gånger per år. När man tänker tillbaka så är det ibland ofattbart att jag roddade det som 16-åring?!
Fast nä….jag skulle inte vilja styra upp en hel ridskola idag. Mest av den anledningen att det inte finns det ”virket” i ungarna idag som det fanns då…..”mina” ungar var makalösa. De rusade direkt från skolan till stallet för att vara med och ta in hästar,fodra,borsta,sadla osv. De hängde i stallet 24/7. Aldrig att de gnällde att ”det va för mycket”. De stannade tills jag släckte för natten och sen stod de där innan 07 nästa morgon om det inte var skoldag. Helt galna ungar men så vansinnigt roligt vi hade det :-)
Nu slirade jag av banan lite….hehehe. Men tillbaka till det där med aktiviteter, evenemang,event osv….jag vill ju ha full makaron i verksamheten och fasiken va roligt det kommer bli nu under våren. Det enda som gör mig ”icke-lycklig” i så fall är att jag måste försöka klämma in jobbet där emellan allt annat ;-)
Jag har ju väldigt lätt för att planlägga massa aktiviteter och arrangemang men som sagt, tiden räcker sällan till ;-)
Men hur som helst, våren kommer innehålla en helg med Liza Öjetoft som håller VBR-träning och en helg med Lena Gunnarsson som håller VBR-kurs.
Sen SKA vi genomför en P&J och en P&R. Det som fattas nu är att få upp staket runt ridbanan för annars törs jag inte ha några ”träningstävlingar”. Sen hoppas jag att våren kommer ge tid till att utöka naturstigen också,vill få den mer som en liten terrängbana.
Jo det finns att göra och man vet bara inte i vilken ände man ska börja ;-)
Ja det var lite funderingar sådär i ”halvtid” kan man säga ;-)
Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229