Ön är lamslagen..........

Hur har ni alla andra det i stormen? Här på ön är det lamslaget.....hahaha, ja man passar på att använda stormen som orsak till att "ställa in" diverse aktiviteter.....tex Post Nord ;-) Men de började redan i början på December att förbereda sig för stormen och drog därmed ned sin verksamhet...hahaha. Jag har en hel del saker som beställdes i slutet på November som ÄNNU inte kommit och som dessutom ännu inte ens blivit ivägskickade ;-)

Vi får väldigt svårt att sova när det stormar hos oss. Det slår och bankar oerhört i taket så vid 6-tiden i morse gick vi ned och lade oss i soffan i salen......det är lite så man får göra för övervåningen går inte att sova på då. Sen hade vi ingen ström så frukosten blev inställd tillsvidare.

Dock behövde ju hästarna sitt ändå så det va bara att ta på sig allt man hade och traska ut i stallet på tvären ;-) BÅde Aggish och Baggis va lätt oroade även om det faktiskt är mindre liv och stök i stallet än det är i huset när det stormar. De 3 andra stod tätt tätt tillsammans och tryckte precis vid ledet.........vilket sa mig att de väldigt gärna ville komma in. De va SÅ samarbetsvilliga när jag tog in dem och de försökte nästan krypa upp i knät på mig när jag ledde in dem ;-) De "klarar" sig ute med ligghall och så men vem fan vill vara ute i den här stormen?!? Jag har ju stall så varför i hela friden ska de stå ute och vara oroade och rädda? Nej de va mer än glada att få komma in och äta frulle tillsammans med de andra två.

Problemet var bara att försöka få dörren att stå öppen så länge att jag fick in hästarna. Den slog igen hela tiden och den är låst från insidan....hehehe...så till slut fick jag hämta ett rep och binda fast den med. Trots det så slet och drog den så att hästarna fick ta två djupa andetag för att våga gå in ;-)

Vi har fått tillbaka strömmen nu i alla fall men den kommer garanterat att försvinna igen....kulmen ska tydligen vara runt lunch,vi får väl se. Vi tänkte åka till byn och hämta hem foder i alla fall....om inte alla butiker passat på att ta ledigt ;-) Vi får nog ta länsvägen in för annars riskerar vi att få ett träd i biltaket.

Maken har gjort gårdsrundan för att se att allt står kvar och att det inte är något som riskerar att blåsa ned och skada annat. I morse var det ju svart ute så jag hade svårt att se om något blåst omkull eller iväg. Tydligen var det ett träd som blåst ned över tråden i lösdriftshagen men så skakiga som de va i morse och stod och väntade så va nog inte risken så stor att de skulle ha "hittat" det stället.........de är heller inte så "smit-benägna".

Skönt att jag har en fridag i alla fall för jag kommer nog att ha att göra i stallet i kväll ;-) Vi får se när vi kan släppa ut hästarna igen,förhoppningsvis i eftermiddag.

Nu ska vi ta en kaffe och sen åka till byn ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Uscha, kan tänka mig att ni är rätt utsatta för stormar. Vi klarade oss väldigt lindrigt undan den här gången .
nouw.com/fia_jungdalen
mariellefriman
mariellefriman,
Kan tänka mig att det blåste rejält hos er!
nouw.com/mariellefriman
IP: 82.99.3.229