Påskafton

Igen så vaknade man till kanonväder igår :-) I går blåste det inte så mkt heller :-) Har röjt lite ute runt stallet efter vinterns snickerier. Maken byggde ett tak på baksidan där vi kunde ställa gräsklippare,cementblandar,skottkärror osv. Han bygger-jag städar......tydligen ;-) Det låg massa halvlånga brädor där som han "lagt där så länge" som det heter ;-) Sen var det en del annat som låg på andra ställen....som legat flera år.....;-) Jag har krattat upp hö/löv/grenar som flugit omkring under alla stormar här så nu blev det hyggligt snyggt.....ett tag i alla fall ;-)

Efter lunch började jag med Biggi. Han känns bättre för var dag så vi trummar på nån vecka till på grusvägarna med sträck-träning så kan vi sätta oss på ridbanan sen ;-) Såg en sjuk sak när vi red....hahaha....vi skrittade bredvid ett dike på ett änge och där satt en skata i diket och åt något. Den märkte nog inte att vi kom så den blev helt chockad när den upptäckte oss. Den flög rakt upp och skrek och rakt in i en trädstam.....hahaha....den flaxade runt och det flög massa fjädrar i luften och sen fortsatte den skrikande upp i ett annat stort träd. Där satt den och småmuttrade och kände sig nog ganska dum ;-)

Man skulle ju kunna tro att Biggi skulle reagerat och flygit i luften men icke,han bara stannade och stirrade på skatan som om han funderade på om den var riktigt klok ;-)

Efter det galoppjobbade Aggish. Han är som sagt väldigt pigg nu men han är ju alltid "prydlig" i sitt beteende ;-) Sista biten hem fick han sträcka ut ordentligt på vår vall.....och tro fan att han blev rädd för nåt och gjorde ett galoppstopp i luften........sådär så de bara står still mitt i ett språng och sen fortsätter, det är som att få en box i magen ;-) Men jag satt kvar tror den lilla "halv-halten" mitt på vallen ;-)

De fick komma in och äta kraftfoder under tiden som jag gjorde klart min lilla grooming-låda. Den blev kanonfin och kostade mig inte ens 200:- totalt ;-) Jag hade ju kunnat slipa den och lacka den också om jag velat men jag är nöjd med bets ;-)

Visst är Svensk Ridsports låda stiligare men den här tycker jag blev superfin ändå :-)

(Bilderna såklart från deras hemsida)

I dag är det däremot skitväder.Dock står det på SMHI att det ska klarana upp framåt förmiddagen....dock måste jag åka vid 12 (jobbar) så jag hinner nog inte med så mkt rida. Hästarna fick komma in i morse och äta frulle.De var dyblöta (inte under) och huttriga så jag ska gå ut och hänga täckena på tork.

Maken håller på att rengöra akvariet som inte blev gjort igår. Han fastnade i tv:n och meckade med den. Fibret lade av över hela ön så han började fixa med en antenn och allt möjligt.Lagom när han var klar så kom fibret tillbaka.....och då somnade han.

Lillskruttan Gerda är kass i magen. I går morse ville hon inte äta och det verkar vara lite stopp i magen så i morse fick hon välling. Det rinner baktill och det är liiiiite rödfärgat men hon är pigg och glad. Får se till att få i henne vätska och sen får vi se om vi behöver åka till veterinären i morgon....lillskruttan :-(

Nu ska jag hänga täcken på tork och plocka fram torra.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229