Planering P&J

Tiden går och snart är det April?!? Det är dags att börja planera för våra kommande P&J, "Öppen bana" och P&R i vår. Man tycker att man har all tid i världen men det går så fort.

När vi har "öppen bana" så kan man komma när som under den dagen och hoppa.Det kommer att stå en bana uppsatt och man rider den hur många gånger man vill.

De gånger vi har P&J är det såklart organiserat med startlistor, "klasser" osv. Min tanke är att fler ska få möjligheten att komma ut, fler gånger per år än de få tävlingar som finns på ön. Det finns många ryttare/ekipage som inte ens vågar sig ut på tävling för att den lägsta klassen är för hög för dem och jag vill att precis alla ska kunna rida/tävla på sin nivå.

Världen(ridsporten) är full av självgoda människor som har svårt att acceptera att ALLA ryttare kanske inte vill rida 140-hoppning eller Msv dressyr men ÄNDÅ vill kunna vara med i tävlingssammanhang.

Det pratas så himla mkt om "satsning" hit och dit och "teamet" bakom min "satsning".....osv. Men vi kan ju alla enas om att utan pengar och bra träningsmöjligheter har man inte samma chans att komma dit man vill,right.

Jag tävlade väldigt mkt i yngre år och hade sen ett uppehåll på 25(?!?) år...(hahaha) och jag ser en enorm skillnad på ridsporten.

Det mest irriterande idag är alla "mammor" som slaviskt följer sina döttrar (oftast) i ur och skur......just det är väl behjärtansvärt men deras inställning och attityd till dotterns prestation står INTE i proportion till verkligheten.....at all ;-)

Det hade varit mer inspirerande att de här döttrarna klarade sig lite mer själva och inte alltid hade mamma och pappa som hästskötare.....;-) Självklart är det så det fungerar fram tills ett körkort finns i sikte....men sen?? Jag anser att man är vuxen nog att klara sig själv då man är 18-19 och om man kan separera från föräldrarna i övrigt så bör man kunna göra det på hästsidan också ;-)

Nog är det trevligt att föräldrar intresserar sig men ibland blir det liiiite för mkt dufåruppfyllamindrömsominteblevav.se........fattar ni? Ni har säkert både sett och hört det själva ute på tävlingar ;-)

Nu spårade jag lite....hahaha. I alla fall,jag brinner för de här tjejerna/killarna som klarar sig själv,som hela tiden sliter för att få möjligheten att ens skaffa sig den där hästen, för att kunna få chansen att träna och tävla.....som inte har den där föräldern i släptåg som går runt och spänner sig å dotterns/sonens vägnar.....som har föräldrar som inte har de ekonomiska möjligheterna som de andra....ni fattar.

Så med andra ord, vi kommer att ha den typen av träningar för att ALLA ska få chansen att träna på att tävla både dressyr och hoppning.

Jag har pysslat mkt med detta förr och tycker att det är superkul så jag ser verkligen fram emot detta. Hoppas nu bara att öns ryttare "törs" komma hit och hoppas jag kan "hitta" alla de som gömmer sig och inte vågar sticka fram näsan i myllret av självutnämnda "elit-ryttare"😉

Jag har så många planer framöver och frågan är bara hur jag ska få tiden att räcka.Jag vill att vi lägger en mindre terrängbana här också (finns mark till det) så man kan få träna på den saken också. 

Mina funderingar kring att lägga en bank på ridbanan är inte riktigt klara....det finns både för-nackdelar med det....kan hända att den får ligga utanför någonstans. Vi får se....

Nu måste jag nog sluta fundera och ta in hästarna😉

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Vilket superbra upplägg med öppen bana , den idén tänker jag stjäla till våran lilla klubb här på min ö 😊 hoppas du inte misstycker 💞 För övrigt håller jag helt med dig om alla dessa mammor. Jättefint med engagemang men i vissa fall blir det lite väääl mycket.
nouw.com/fia_jungdalen
westyarnhillside
westyarnhillside,
Ja stjäl gärna idén 😉 Bara roligt om fler i landet har tankar åt samma håll 😊
nouw.com/westyarnhillside