Princess Lizza igen ;-)

Fasiken...hästen alla dagar i veckan ;-) Åkte som sagt till ridhuset idag och red med Ann. Dollar fick stå kvar inne tills vi kom hem för det var sån hysterisk storm. Lizza va glad att få åka(hon ÄLSKAR att åka) och ville knappt äta upp sitt frukosthö för att hon hade så brått att komma iväg.

Vi har galoppjobbat lite. Eller "lite" var det väl inte men galoppjobbet bestod av trim-galopp istället för bygg-galopp om man säger så. 

Upplägget är att fatta galopp från skritt och galoppera 5-6 språng ,halt, rygga, bakdelsvänsning, galoppfattning. Det upprepar vi sådär 5-6ggr innan vi byter varv. 

Det sätter henne ordentligt på baken så att hon lägger vikten där istället för fram. Det får henne också att lossa bogarna vilket leder till bättre frambensteknik på sikt. Är hon det minsta lilla stark innan så släpper det snabbt i denna övning.

Men innan det så joggade jag såklart igång henne i låg form så att hon var mjuk och fin och galopperade också för att få igång flåset först. 

När vi kom hem så gjorde jag klart stallet och nu ska jag sova några timmar inför nattpasset......om det går för stormen😱

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer