Provridning

Gårdagens provridning gick galant. Rox var,som vanligt, lite trög på att gå in i lastbilen. Det är "sto-trams" och det ger sig alltid om man inte börjar bråka med henne. Hon skötte sig super och var nästan lite "loj" när hon provreds.Hellre det för jag vet motsatsen ;-) Jag lade väääldigt mkt tid innan på att förklara vad detta är för häst, hur mkt utbildning hon har osv. De som provridit tidigare har nog haft en lite felaktig bild och trott att de skulle provrida en häst som de kunde rida in sig på i 2 veckor och sedan ut och tävla..........men en sån häst får man inte för dessa pengar ;-) Så priset talar alltid om vilken häst det är man ska titta på, bra att ha i bakhuvudet för den som ska titta på häst ;-)

Men som sagt, det gick bra igår. Tjejen är bara 15 men har ridit mkt unga ponnisar och har själv en D-ponny med nerv så det borde matcha bra. Sen får vi se om hon och hästen klickar,det vet man aldrig.De får fundera.

I dag kommer en annan som ska provrida så får vi se hur det går ;-)

Vi red ut tillsammans igår, Anna-Aggish, Jossan-Guiness och sen jag och Biggis. Kort men skön tur.Jossan hade brådis hem så vi va väl ute i 45 min bara. En liten promenad kan man säga ;-) Det är inte optimalt att rida Biggis med 2 andra, han blir väldigt pysslig och lite sur för han vet inte riktigt vart han ska vara i "flocken"....han vill inte gå först och han vill inte gå sist för då blir det stress....går han i mitten så vill han bita den som går framför ;-) Så vi har det bäst när vi rider själva han och jag ;-)

Vi va klara redan vid 14.30 i stallet så eftermiddagen kunde maken och jag chilla i soffan och sedan äta upp resterna av gårdagens mat.......vilket inte var så mkt eftersom vi inte köper hem så mkt julmat ;-)

Om en liten stund ska jag röja stallet och åka iväg med Rox.Sen försöka hinna rida både Aggish och Biggis för att sedan sova på eftermiddagen,jobbar i natt och resten av kommande helg.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Gud vad grönt ni har det 😍
nouw.com/fia_jungdalen
IP: 82.99.3.229