Regn eller?!

Idag kändes det nästan som om det faktiskt skulle kunna komma regn......i morgon......eller i natt? Prognosen sa i morgon och i morgon natt.....men nu ett par tim senare verkar det ha blåst bort.Dock är det liiite gråa moln och vi hoppas och ber att det ändå ska komma lite regn. Maken har spritt gödning idag i alla fall. Ja vad ska man göra.....vi behöver få ut gödningen men den gör heller ingen nytta om det inte kommer regn och då är pengarna rakt upp i skyn skulle man kunna säga.....vi fasar för att vi kommer att få en ännu sämre skörd denna sommar :-( Marken har inte hunnit hämta sig efter förra året och det ser ut att bli precis lika torrt och varmt som då........hur ska det gå för alla djur undrar man. Vi klarar våra djur (hoppas jag) men vi kommer inte kunna sälja något. Vi har tillräckligt med mark för att det vanligtvis ska ge så pass att vi kan sälja stora delar av fodret.....men det har inte gått att göra på 3 år nu :-(

Men man får vara glad så länge man har mat till sina egna djur i alla fall.

Nu har jag jobbat 2 dagar,dagpass, och det är ungefär vad min hjärna klarar. Nu är det tomt i bollen och jag är så trött att det värker i hela kroppen. Hur länge ska det pågå undrar man? Nog för att jag fattat att det tar tid men ändå....det känns lite hopplöst mellan varven.

Hur som haver,vi har slagit lite stolp på ridbanan i kväll. Det blev "bara" kortsidan. Vi passade på eftersom det var vindstilla (?!?!?) men kortsidan fick räcka. Maken var ganska slut efter att mekat jordbruksredskap hela dagen. Sen väger ju "klubban" som han slår stolpen med sådär 10kg.....och varje stolp behöver väl 10-12 slag. Så kortsidan räckte gott och väl för honom idag ;-)

Jag vaccinerade Aggish,Biggi och Rox igår vilket jag helt glömt men kom på när jag kom hem så de fick sin vilodag idag såklart. Ella däremot var ute en tur på Lizza. Ja Lizza har verkligen hittat en människa i Ella där hon kan kompromissa med.......höhö....eller rättare sagt.....Lizza bestämmer ;-) Inte på ett dumt sätt utan mer så att de turas om lite om hur de ska ha det för dagen ;-)

Tog ett varv runt betet och kollade av staket och tråd inför sommaren och öppnade ett av leden så att Ella kan ta sig förbi med Lizza för att slippa konfrontera unghingstarna hos grannen. Det var uppskattat ;-)

Sen upptäckte vi att en av stolpen blivit uppryckt och ståltråden var ur isolatorerna och låg på marken?!? Man undrar ju hur det har gått till.....det går inga hästar där så ja....antagligen nått rådjur som sprungit igenom och dragit med sig stolpen. Den satt ju ganska djupt också så det måste varit ett biffigt rådjur ;-) Men vi satt tillbaka den så det va ingen fara så.


Maken ropar att maten e klar så det e bäst att avsluta här ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer