Regn och by-runda

Grabbarna har vilodag idag så vi passade på att åka till människobyn för att handla.....heeeelt sjukt va folk det var?!? Snacka om att det är mega-stor skillnad nu när de släppt på restriktionerna.....det r som att Covid aldrig funnits.....folk har plötsligt GLÖMT smittorisken?!? MAken har ju lite Covid-noja så vi fick åka hem efter handsprit att ha i bilen....hehehe.

Innan dess var vi hos sis eftersom Linda (systerdotter) hade kommit hem med båda barnen :-) Lilla August som föddes i April(precis som storebror) fick vi träffa för första gången också,sötunge :-) Lilla Sigge pratar helt galet mycket och fasiken nästan helt rent. Man fattar precis allt han säger och han fattar allt man säger till honom....och han är bara 2 år?!?

Systerson med Sigge

När vi kom hem tog jag in grabbarna och hämtade Rox på lösdriften. Hon började ju spatta direkt på väg till stallet och jag fick VERKLIGEN bita ihop för att inte så ett psykbryt på henne.....men sen coolade hon ned efter några handgrepp(led-fostring) på gårdsplanen. Jag pallar inte med henne när hon fjantar runt, det är det som är hela saken med henne som gör att vi inte alls klickat och jag blir bara förbannad....men idag bestämde jag att INTE bli arg på henne ;-)

Red ut med Ida och Elliot och vi kom väl ungefär fram till första svängen på grusvägen....sen började hon tramsa....det ligger 5 st stockar på sidan om vägen vilket SÅKLART kommer att mörda......men jag hoppade av och tog med henne fram så hon fick nosa och sen hoppade jag upp igen. Sen skötte hon sig utan fjanteri resten av vägen ;-)

Det är ju så att ska man sälja en häst så måste den vara ordentligt riden....och inte så fet som hon är nu ;-) Jag har liksom inget val än att rida henne själv för alla verkar ha så himla mkt att göra att de inte hinner rida alls längre......hahaha....men så är det. Jag har Moa som gärna rider Aggish så det får hon gärna göra nu i sommar. Som jag sagt förut så har jag tröttnat på det där att ha medryttare.....inte för att det varit något fel på dem jag haft utan mer att det alltid kommer massa saker emellan och plötsligt har de inte tid längre och då står man där IGEN och ska hinna med 3 stycken och gärna hinna jobba lite också.....;-) Sen vill jag ju ha mina elever också vilket såklart tar sin tid.

Det ordnar sig nog med tiden ;-)

Jag har roddat lite med hennes prylar också. Ska jag rida henne så vill jag ha det på MITT sätt. Allt ska vara rent och iordning, inga skitiga benskydd, skitig sadel eller skitigt träns. Så det har jag gjort i ordning nu i kväll. Sen är hon friserad och piffad för det är också viktigt, att de inte ser ut som utegångsfår när man ska rida......så öronen,svansen och manen är fixad nu ;-)

Jag får lägga en plan för henne och i den planen ingår INTE bete....hahaha. Här ska det brännas fett på damen kan jag lova ;-) Nu kommer ni få läsa lite mer om henne också ;-)

Nu ska vi äta sill och pära, vi tjuvstartar midsommar lite ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Zephine
Zephine,
Människobyn, bästa jag 😂
nouw.com/zephine
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229