Rescue hedgehog-team

Idag har Mia varit i farten...hon hittade en "kotte" på vägen och den togs hem och har därefter hanterats med alla tänkbara åtgärder. Vattnad,matad och nedbäddad i en hästbox med halm. Han var uttorkad och det är inte undra på....alla naturliga vattenställen för djuren är uttorkade vid det här laget....vi behöver tyvärr regn nu. Och även för skörden......vi har tittat till vallarna idag och hmmm....ja vissa växer helt ok men vissa är väldigt tröga :-(

Dagen började också med ett "rescue-uppdrag" men då för min kära make ;-) Han fick rycka ut tidigt i morse för att hjälpa Mårten med hans traktor som "tappat" ca 60-70 lit hydralolja....voj-voj....det blev aktivitet på alla håll och de fick ut vägverket snabbt som åtgärdade vägbanan med skyltar och sand. Som ni förstår är det livsfarligt halt när det ligger så mkt olja på vägen. Men de fick hem traktorn med en stor lastmaskin i alla fall och det verkar inte som att någon drabbats av halkan som tur är.

Ja och jag tänkte då få lite sovmorgon, typ till 08.30 eftersom Ellen släppte ut hästarna....men idag verkade hela världen bestämt sig för att ringa till mig på morgonen.....;-) Fick 5 samtal inom loppet av en ½ tim?!? Ja det var ju bara att skita i sovmorgonen och gå upp istället ;-)

Sen har jag och sis hämtat hö och fikat där hos Lars innan jag sen for vidare på min stålhingst (lämnade bilen hos Amanda igår)till Amanda. Sen hem med bilen och ta stallet. Hann med fika med sis och sen ytterligare fika hos Amanda IGEN....hahaha, låter som jag inte gjort annat än fikat idag men det har jag faktiskt ;-)

Har promenerat med Roxie och även longerat henne lite. Så himla super-trevlig tjej ;-)Hon har fått vaccin idag också och det var såklart inga problem att spruta henne...vem hade trott det ;-) Nä man undrar vad som kommer framöver när hon e så cool och lätt att hantera.....hon e ju bara 3 liksom.....;-)

Mamma Iris börjar bli bred över ryggen nu också men det var inte så himla lätt att fota henne, hon far som ett popcorn hela tiden och gör hon inte det så är Stina på henne och ska "spöa" henne ;-)

Sist hon hade valpar så blev hon inte tjock förrns typ sista veckan så vi trodde inte det skulle komma några valpar. Men så plötsligt som över en natt så blev hon en liten tjockis ;-) Man märker på hennes sätt också att hon är dräktig (heter det va?!?). Hon tycker att Stina e lite jobbig och hon vill helst sitta i knät och ligga i sängen om hon får välja ;-) Ibland så smälter Magnus och när jag kommer in och ska lägga mig så är vi INTE ensamma i sängen....hahaha, då ligger han där med en skithund på var arm....och jag KAN ju bara inte kasta ned dem på golvet....;-) Så JA, våra hundar ligger i sängen ibland.....eller ganska ofta....;-)

Då var det sängdags igen. I morgon e det Birgers födelsedag och jag ska dit och äta tårta :-) Sen e det träning på kvällen med Lizza. På fredag kommer hovis och verkar alla utan skor vilket då är 5 stycken. Ska bli skönt att få fixa till Roxis fötter....de e inte så himla snygga nu.....

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer