Rida med Equilab

Jag vet inte hur många av er som använder Equilab när ni rider? Men jag använder den hela tiden. Jag har dock kommit på att det finns vissa brister....som med allt ;-) Den är ju i själva verket som en stegräknare kan man säga och den mäter avstånd via GPS. Jag tror de flesta känner till den.

Det finns fler appar med liknande funktioner som jag också testat men kommit fram till att den som funkar absolut bäst är Equilab. Beror såklart lite på vad det är man vill ha ut av den ;-)

Jag vill veta hur långt jag ridit, vilket tempo, i vilka gångarter och i % fördelat på höger/vänster-svängar. Och där funkar Equilab bäst för min del.

Det som jag märkte i början var att den är beroende av att ligga på rätt ställe för att mäta allt rätt. Den skall ligga så nära kroppen som det är möjligt. När den ligger i jackfickan så mäter den inte helt optimalt men ligger den (telefonen) i benfickan på ridbyxorna så funkar den toppen. Därför rider jag för det mesta med tights eftersom de är de enda ridbyxorna som har fungerande benfickor än så länge. Säkerligen kommer det ordentliga ridbyxor med benfickor i framtiden men vi är uppenbarligen inte där ännu ;-)

Vi mäter alla våra ridvägar av fler anledningar. Vi skriver upp hur lång vare "snurra" är så att man vet och tidsmässigt kan planera hur lång tid det kommer att ta. Framför allt för mig som oftast ska hinna med 2 hästar. Sen är det bra då andra i stallet rider ut och sagt vilken snurra de ska ta och sen kommer de inte tillbaka i tid...........då vet vi vart vi ska leta. Dels för att vi vet vart vi skal leta och dels för att vi vet hur lång tid snurran tar och när de borde vara tillbaka. Superbra.

Och också för att vi "loggar" alla hästar och ridturer på en whiteboard. Då är det väldigt lätt att se hur mkt hästarna gått,vilka dagar och vad det har gjort.....inte bara ATT de gjort.

Det kan låta märkligt men jag kan inte ha deras dagar i huvudet,jag glömmer nästan vad de gjorde idag.....hahaha....och än mer ett par dagar tillbaka ;-)

Jag vet att många gör en veckoplanering och det gör vi också på vår whiteboard men sen också vad de i själva verket gjorde. Det vet vi alla att planen ofta måste läggas om ;-)

Jag har hellre planeringen på tavlan istället för här på bloggen eller i någon almanacka,tavlan finns alltid tillgänglig då jag är i stallet

Så för mig/oss är Equilab super,testa om ni inte gjort det tidigare.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Jag har en plan här på bloggen som jag försöker följa men jag skriver även i en kalender för hand varje dag med små stödanteckningar. Sist jag använde equilab så krånglade det så himla mycket men det kanske har fixat alla buggar nu 😊 då ska jag testa igen 😊
nouw.com/fia_jungdalen
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229