Riv och slit

I dag blev det rivning av uthus….eller alla väggar inne i uthus kan man säga. Som jag skrev tidigare så kommer det bli ”omklädningsrum” till tjejerna. Allt utom träns, sadel, benskydd, schabrak och borstar kommer att ligga/hänga där. Det börjar bli lite trångt i stallet nu när vi är så många. Och vän av ordning som jag är så får jag hjärnblödning när det inte är tipp-topp ;-)
Lena och jag har rivit alla innerväggar och maken kunde inte hålla sig därifrån så han hämtade en ny dörr som ska sitta där och konstaterade att den inte passade utan att han började såga i väggen ;-) Nu är det rent så nu kan vi regla upp igen och isolera och sen på med osb-skivor.

Sen får jag se om jag sätter tjejerna på att måla…..eller så gör jag det själv för det går snabbast ;-) De har alltid så mkt att göra och tider att passa när de är i stallet så det brukar sluta med att jag gör det själv ;-)
Det är 2 boxar kvar att skura men DET får de göra i alla fall och det ska göras innan sista Augusti för snart ska hästarna in. Jag ska däremot röja ur hagarna från sten och bajs. Guiness och Rox hage är en del av stenen plockad men det är en hel del kvar. I Biggis och Aggish hage har jag dragit ihop en del sten i högar men det är långt ifrån färdigt.
Sen tror jag vi måste prioritera……jag hade hoppats på att få foderkammaren ombyggd som fått vänta i 4 år nu……det händer bara liksom inte….hela sommaren har snart gått och det är inte ens påbörjat….vet inte riktigt vad som gjorts istället som gjort att det inte blivit ombyggt?!? Den frågan får nog min make svara på….;-)
Men det blir en ligghall på andra sidan vägen i alla fall….hoppas jag. Hästarna som går på lösdrift behöver annan mark att gå på än den lilla åkerlappen på baksidan så vi får ha dem i sommarhagen i vinter men då behöver de en ligghall.
Det är helt idiotiskt för all vår mark ligger på andra sidan vägen, oklart varför det är så faktiskt men så är det i alla fall. Vi arrenderar åkern bakom vårt stall som är på ett ½ ha och det blir hård belastningen på den maken. Vi hade behövt i alla fall 1 ha till på den sidan….men det har vi inte och vi får heller inte arrendera den mark som finns utöver den vi redan arrenderar.
Så då får det bli ytterligare en ligghall. Det blir den 3:dje vi bygger nu på den här gården ;-) Men den vi byggde först har vi tänkt att ha som vedförråd den dagen vi inte behöver ligghallen.
Ja det blev alltså lite fler hästar i stallet i vinter istället för tvärtom ;-) Men det viktigaste är att det är inte mina hästar som JAG ska sköta. Nu har Rox 2 ryttare så nu får de klara av henne själva. Hon ska fortfarande säljas men de som provat henne eller varit intresserade hittills funkar inte med henne. De har varit lite för unga och för orutinerade och hon kräver sin ryttare.
När hon är såld så har jag ”bara” Aggish, Biggi och Guiness kvar och Guiness rider jag inte för det är makens häst och han har 2 som rider honom nu samt att det alltid finns någon som vill rida Guiness ;-) Lena och Moa rider honom också gärna så honom går det verkligen ingen nöd på ;-) 
Alla tjejer var ute och red på eftermiddagen och det hade gått bra förutom att Gisela fick markkänning ;-) Visserligen hade hon ”bara” kasat över skallen på Rox men ja….jag tycker verkligen inte om att de ramlar av. Och jag fattar inte vad det är med det där med att ramla av Rox?!? Det är ju inte så att hon går bananas och får en härdsmälta som Biggi kan få…hon sätter ned skallen och guppar…..nu får de inte ramla av henne fler gånger för då kommer hon komma på att hon kan tippa av dem….nä nu är det VERKLIGEN dags att börja träna balansen och coren !!!! Får sätta upp en dag i veckan på att göra det. Jag kommer bli ett nervvrak om de ska hålla på och ramla av hästarna…..nu är det 5 stycken som tuggat grus och det är INTE på samma häst dessutom?! Om alla hade ramlat av på samma häst så hade det väl varit en sak men så är det inte. Ingen bra trend alls. Nu var de visserligen tillsammans men nästa gång kanske de är ensamma i skogen….ska jag inte våga släppa ut dem ensamma i skogen med risk för att de ramlar av?! Eller är det bara jag som är nojjig? Ja kanske lite….;-)
Nu ska jag sluta ”nojja”…..;-)
Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer