Rodeo-Aurora och sen kväll

Gårdagen blev sen....på grund av Aurora ;-) Men dagen började med lektion som gick strålande.Sen åkte vi vidare till Suderbys för att titta lite på Ottossons träning. Vi blev kvar till 14.30 så sen va det speed hem och rida Lizza för att hinna till träningen med Rox.

Lizza va lite trött (?!?!) igår så vi lade om planen lite från galoppträning till lite lösgörande på naturstigen. Sen galoppade vi lite efteråt men hon va som sagt lite trögstartad.....jag tror att det handlade om att det PLÖTSLIGT blev 20+ i går från att ha regnat i 2 veckor med en temp på 10-15 +. Tror det tog lite på henne. Men hon kändes fin hur som helst.

Hann precis hem för att göra klart för Rox. Eftersom jag va ensam ville jag börja lasta 15 innan vi vanligtvis åker även om jag inte förväntade mig att hon skulle protestera. BÄttre att ha god tid. Men som jag misstänkte så nosade hon lite på luckan och sen gick hon in. 

Sen fick hon istället stå och vänta lite inne vid Traume då vi va lite tidiga men det va ju bra träning för henne och hon köpte det utan tjafs.

Det gick hur bra som helst att klä på henne också även om jag va själv.Lite trampande runt i kring såklart men helt acceptabelt.

Sen kom hon in först i ridhuset ensam...hohooooo sa Rox....ska jag verkligen va här själv?!? Vart tog mina polare vägen?? Hahahaha....söta unge ;-) Men de andra två kom in en kort stund efter så hon lugnade ned sig snabbt. Jaha....sen skulle vi börja trava....shiiit säger jag bara....hahaha. Hon startade upp med en tvärnit och en bakutsparkt rakt i väggen....sen tryckte jag till henne för att hon skulle svara framåt och då jäääääävlar i min lilla låda.....en total explosion hon hon kastade sig rakt upp i luften och bockade....och bockade....och bockade helt besinningslöst. Jag skrek i högan sky på henne "Rooooooox"....."lägg aaaaaaav"....och då tvärnitade hon och bara stod som förstenad.

Sen tryckte jag på henne igen för att få fram henne....då exploderade hon igen och det kom en ny serie bocksprång PÅ STÄLLET....hahaha. Och jag skrek igen Roooooooxan,lägg aaaaav" och så blev det  tvärnit igen och alla bara ropade "kasta dig av,kasta dig av fort"......men va fan jag sitter ju fast i sadeln med västen och jag hade ingen lust att smälla en patron för en avsittning så det sket jag i. Men efter några ryt åt henne stannade hon och stod blixtstilla och bara darrade i kroppen så jag fattade att NÅGOT va galet för sådär gör hon inte annars, hon ÄR inte dum. Så jag pratade hela tiden med henne och jag såg att det va en millisekund på att hon skulle explodera igen.....men jag hann knäppa loss mig,släppa stigbyglarna,ta hårt i manen och sen snabbt hoppa av....DÅ slappande hon av.

Gill hämtade en lina och jag kollade gjorden och kollade padden.....tänkte att den kanske vikt sig eller nåt men inte....men jag har ju en gele-pad närmast ryggen för att sadeln ska ligga still och tänkte att det kanske va den....nu när de sätter päls så blir de ju så himla känsliga så jag tog bort den. Sen fick hon gå några minuter på linan och då va hon helt cool så jag satt upp igen och bad till gud...hahaha...nä men jag såg på henne att hon helt slappnat av så det va garanterat gel-paden som "nypt" henne i rygg-pälsen för sen va det inga som helst problem :-)

Däremot blev hon fort trött såklart. Men hon skötte sig hela träningen och jobbade på jättefint. Det är SÅ himla roligt med unghäst men ibland ÄR det verkligen med livet som insats. Men jag måste ju ändå säga att hon är himla snäll och lyhörd för även om hon panikade då hon tyckte paden nöp henne så lyssnade hon på mig och tvärstannde då jag skrek på henne. Klart talbar tjej :-)

Så med en väldigt trött tjej styrde vi sen hemåt men vi kom bara ½-vägs för sen stod de typ 20 bandvagnar och andra militärfordon mitt på vägen....och en kolonn kör man liksom inte bara om hur som helst ;-) Så där fick vi stå i typ.....15-20 min tills de va färdiga. Va de gjorde har jag ingen aning om men till slut körde de iväg och ett pärlband av bilar fick köra bakom dem hela vägen.....i typ 30-40 km/tim ;-) Rox blev lite frustrerad över att stå och vänta men det va ju också bra träning.

I dag har jag liiiite ont i ryggen men det går nog över. Jag har ett stukat pekfinger....hahaha....jag tog väl emot mig på något vis när Rox försökte få mig att flyga ;-) Jag fattar fortfarande inte att jag satt kvar men det va ju bra oavsett.Ja det hade ju varit lite småroligt att ha detta på film men nu åkte jag som sagt ensam så ni får slippa film....;-) 

Veckan som kommer har jag inte riktigt hunnit planera men jag är lektionsfri.....eller nä jag har en på lördag morgon men i övrigt är det en "fri-vecka". Lizza ska ut i skogen i kväll och efter det (om det inte blivit mörkt) så ska vi ta några språng på min oxer-serie på ridbanan.

Ellen rider Rox i skogen idag. Hon är ledig hela veckan så då kan hon ju passa på att rida. Filar lite på höstens upplägg mellan oss i stallet. Som jag sa förut så känner jag att vi kanske ska ha ett strukturerat schema mellan oss. Det är ju inte så att de ska "jobba" åt mig....jag ser det lite mer som att jag står för precis allt och att de kanske hjälper till lite av den anledningen. det är ingen av dem som är ovillig till att hjälpa till men det blir ofta ganska ostrukturerat och jag måste be om allt och det kan ju bli dumt för just vid DET tillfället så kanske det inte alls passar för någon av dem....ja ni fattar,har man sina dagar och uppgifter så kan man planera och det blir ju även lättare för mig att planera. Det är ju mkt större planerande när jag jobbar dagtid för att få ihop allt.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229