Rox check

Maken gav mig sovmorgon i går :-) 09.20......att ens kunna sova så länge?! Jag var alldeles yr i skallen när jag vaknade....hahaha. Anna stod i stallet och väntade med Rox för hon ville ha sällis. Jag behövde dock starta med en kaffe så hon fick snällt vänta en stund innan min kropp var redo ;-) Aggish var sådär lagom sugen på en tur.....varmt och kvavt är inte hans bästa precis men han fick på sig allt man kan knöla på en häst och mer kan man inte göra ;-)

Det gick hyggligt även om det blev lite guppigt som vanligt med honom när odjuren kommer. Rätt som det var när vi var ned på grusvägen så hör jag en katt som "skriker"......Curre kom springande ut ur skogen och mjauade på oss. Han har varit på vift i 2 veckor nu(brukar han vara) men kände igen min röst....söta Curris. Han sprang med oss i alla fall men när vi skulle trava tyckte han det blev för jobbigt så då stannade han och satt sig ned. Jag fick ringa maken så han åkte ned med bilen och hämtade Currisen så vi kunde fortsätta ridturen ;-)

Vi kunde till och med ta oss in på skogsstigarna så de fick både trav och galopp trots alla blinningar. Vi fick trava på sista km hem för då hade Aggish fått nog ;-)

Sen hann vi med en fika innan veterinären kom för att göra besiktning på Rox. Hon var ok i alla avseenden och allt gick bra.

Det var himla varmt och kvavt fortfarande vid 15 så vi åkte upp till sis och Birger och fikade med dem. Hämtade min hoppgjord ckså som Birger fixat söljorna på-duktiga Birger.

När vi sen kom hem så låg Biggi och vilade så han fick vakna lite innan jag tog mig an honom. Han var duktigt på tå igår och skämtade ordentligt ;-) När vi nästan var hemma igen gjorde han en jäkligt ful grej........avslappnad och fin i trav....och från ingenstans så tvärvände han.....i trav och började bocka.......griiiiiiis.....men där fick han tji för piloten satt som gjuten. Han kändes mäkta förvånade över detta kan jag säga ;-) Min lilla fux ;-)

I dag verkar vädret bli lite ostadigt så vi ska dra till människobyn och handla mat innan varenda turist-jävel vaknat ;-) (jag vi är turist-hatare i år). Sen kommer hovis vid 13-tiden och efter det ska grabbarna rastas.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer