Roxan

I dag körde jag och Ann ned Roxan till Stånga där hon ska gå i "skolan" några veckor😉 Som alltid skötte hon sig fint på vägen dit. Stod still med undantag för ett par skrap i golvet, gick rakt in i lastbilen även om hon var lite spänd. Frustade lite nyfiket då vi kom fram men traskade rakt in i "sin" box utan att göra någon sak av det hela. Sen stod hon där och chillade under tiden som vi stod och pratade en bra stund.

Det ska bli väldigt spännande att se hennes utveckling nu. JAG känner henne och vet hur hon funkar men det är ju en annan sak när någon annan ska rida och hantera henne. Man har inte alltid samma uppfattning.

Roxan har ärvt mkt av Lizza och det var också det jag hade hoppats på, anledningen till att jag överhuvudtaget köpte henne. Hon har Lizzas underbara "egna" sätt och stannar kvar och löser de problem som hon ställd inför. Hon flyr inte,hon panikar inte och hon går alltid att övertala om hon bara får tid. Hon är inte det minsta "märrig" och hon verkar älska att arbeta och blir bara mer "på" ju mer uppgifter hon får.

Självklart har hon sina stunder som unghäst....hon fyller faktiskt bara 4 år det här året. Det känns som hon möjligen har lite mer "vind-i-manen" och lite "snabbare fötter" än Lizza men å andra sidan när jag tänker tillbaka så hade Lizza också väldigt mkt "vind i manen" när hon var liten.....OCH snabba fötter😉 Dock var hon väldigt cool när hon sen var inriden och då hade jag satt upp vem som på henne utan att vara orolig att hon skulle hitta på några hyss.....så ser det inte riktigt ut idag😉

Jag kan absolut sätta upp andra.....i ridhus då hon har en uppgift.....men att sätta upp andra ut i skogen....mjaa....där känner jag att jag inte riktigt litar på henne😉 Inte just nu i alla fall.

Hon är ju aldrig dum men det spritter mkt i kroppen och hon är fasligt kvick när hon hittar på nåt skit. Förhoppningsvis kommer inte Roxan att bli likadan.....😉 Vi får se vad det blir.

Redo för avfärd

Nu i kväll har jag klippt klart det sista på Lizzan. Det var huvudet som var kvar.....hon har sitt humör för ena sidan gick det som på räls men sen tröttnade hon och då fick jag INTE klippa på andra sidan runt öronen....hon hade bara inte lust...PUNKT SLUT. Det är så hon är, hon ville hellre mysa och tyckte att det fick räcka för idag. Jag gör ju ofta så att jag klipper henne under flera dagar bara för att hon blir så himla otålig av att stå still så länge.

I morgon planerar jag att åka in till Gill och trimma en sväng, får se lite hur det blir men det e planen i alla fall.

Nu ska jag hälla i mig en....."Varma koppen".....det är vad jag får "äta" idag ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

eoes
eoes,
Vill du gästblogga hos oss? kika då in på veckans blogg. Ju fler som är med desto större chans är det att just nu vinner! Kram!
nouw.com/eoes
IP: 82.99.3.229