Så kass man är......

Varenda gång jag sätter mig och ska skriva här så kommer jag på att jag inte tagit ett enda foto som jag kan ge er....;-) Jag är sämst på det och det är ju lönlöst att ljuga och säga att jag ska bli bättre.....;-) I dag har hösten kommit hit.Inte så att det SYNS men det hörs och märks. Det stormar galet och vi har nu och 10-15 tim framåt ca 22 sekundmeter.....absolut inget ovanligt men förbannat ledsamt och för varje höst som kommer känner jag att jag snart inte orkar med detta förbannade ö-väder på höst och vinter........jo visst att jag gnäller i den frågan men att ha hästar som man ska försöka hålla igång och träna när saker flyger runt i luften eller att det regnar på tvären.......och då dessutom har brist på vettiga ridhus att komma in i...........då FÅR man gnälla. Och faktum är att det "bara" finns en enda sak som stoppar mig från att lämna ön.........det är maken. Han kan omöjligt tänka sig att bo någon annanstans. Han har aldrig bott på någon annan plats.

Jag hade planerat att ta med Aggish för några dagars träning hos Millan i Fjälkinge........den eftersom stormarna REDAN letat sig hit så kan jag nog glömma det......åka båt med häst i storm........nej tack,det har vi redan provat och det blev verkligen inte bra.

Nog om det. Dagen startade som sagt med storm, regn och ett riktigt skitväder helt enkelt ;-) Framåt 13-tiden klarnade det och jag lade några timmar i stallet. Lena kom vid 14 men hon skulle inte rida så jag väntade en stund till på Linda. Vi red ut och Biggi är ju i det avseendet ganska cool vad det gäller storm. Lite sådär orolig blir han väl men inte värre än att jag kan lugna honom. Han gillar egentligen inte att gå bakom men när Rox är med så måste hon få gå först för hon fixar inte att ta ansvaret bakåt så då rusar hon bara upp i röven på hästen framför. Men Biggi Kan gå bakom även om han laddar en del ;-) Dock va det inte så himla laddat idag. Han bjöd på ett par bockisar i skritt(?!?) men det var allt. Sen kändes han fin i traven också och mindre laddad då.

Vi har börjat ge dem kraftfoder nu också. Dock väldigt lite nu i början och det är bara Elliot,Aggish och Biggi som äter kraftfoder. Aggish blir så smal annars och Biggi blir lugnare att rida omm han får kraftfoder. Eller "lugnare" är väl fel ord, han blir mindre rödhårig ;-)

Veckan som kommer har några nötter att knäcka......I morgon rider jag på dagen med sis och på tisdag blir det busväder IGEN så jag får försöka se om jag kan ta mig in i något ridhus. På Onsdag är vädret ok på förmiddagen så då löser det sig, på torsdag är jag ledig och på fredag vet jag inte ännu. Man får laga efter läge helt enkelt ;-) Vet inte om jag ska lösa ridhuskort i Mulde i höst........de gångerna jag gjort det har jag ångrat mig efteråt för att det ALDRIG finns några tider att komma in på.....folk bokar flera tim i sträck så det går ju liksom inte att rida på några allmänna tider......och det är ju vårt att veta nu hur det kommer att bli under hösten.....får fundera lite på det.

Nu står maten på bordet så det e bäst att avsluta här ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229