Sådär ja

Det vi oroade oss över att det var Stånds var ju Johannesört.........giftigt det också men det krävs mycket större mängd. Dock har de inte rört den och det var ju faktiskt det som gjorde mig misstänksam....

Nu får de i alla fall gå uppe på gården istället. Vi kommer också att lägga om en eller två av våra vallar och bestämde att vi samtidigt lägger om betet. Det skulle vi gjort för flera år sedan men tiden har inte riktigt funnits och vi har behövt marken till bete. Men iomed det så försvinner också Johannesörten :-)

Vi kommer att ha dåligt med hagmark i 2 år nu tyvärr och därför är det också ypperligt att vi "bara" har 4 hästar kvar. Rox säljs som sagt och då är det Biggi, Aggish, Elliot och Guiness kvar. Vi kommer inte heller ta in någon inhyrd så nu får vi hoppas att Röskva blir såld på fastlandet......och blir hon inte det så får Anso snoka reda på en annan lösdrift tyvärr.

Dagen har bestått av regn,regn och ännu mer regn. Biggi var den som jag kände absolut behövde röra sig.....och mycket riktigt behövde han det.....hahaha....han fick gå i töm och han var INTE glad på mig i spöregnet ;-) Det var nog hela repertoaren i dag faktiskt ;-) Han laddade helt galet mot de där små Rollettina och hoppade som om de var 150 höga och i landningen bockade han iväg i 4-språng ;-)

Han fick tvättade ben efteråt för att få bort all sand eftersom det är salt i den och också lite sårvård. Vet inte om jag sa det förut men han får likadana märkliga sår som Lizza fick......i "gropen" mellan hasen och knät kan man säga........lika på båda sidor. Fattar verkligen inte hur det går till?!? Inte stora sår men det ser ut som skavsår nästan?!

Aggish blev ordentligt masserad och det är ju det absolut bästa han vet. Han njuter så otroligt och han visar alltid med huvudet vart han tycker att det behövs mest. Sen lyckades jag faktiskt klippa av tofsarna i öronen.....från att för 2 år sedan knappt få ta honom på huvudet, än mindre öronen, till att få lov att klippa tofsarna i öronen.....men det var mkt man inte fick göra för 2 år sedan ;-)Han är en annan häst idag. Han snackar och visar så löjligt tydligt när han vill något, söta goa Agnes.

När jag kom ut i kväll innan jag åkte till jobbet hade Biggi och Elliot lagt sig i sandpoolen tillsammans och Aggish fick vakta ;-) Så himla rara :-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,
Bra att veta det här med johannesörten, hade ingen aning om att det var giftigt faktiskt 😟
nouw.com/hilma