Saker man inte förstår.....

Hörrni....det där med westernridning. Det finns massa saker där jag inte fattar och som jag tycker e ologiskt och förbannat "bakvänt".....det handlar nog mest om utrustning egentligen.

Deras sadlar....för det första tycker jag att de är farliga....ett horn som sitter mitt fram och man riskerar att få det rakt i magen,bli hängande på det. Och jo visst kan hornet vara bra att hålla i om man anser att man behöver ha något att hålla i....men om det e så illa att man behöver ett handtag för att hålla sig fast så undrar jag om man inte valt fel intresse?!?

Sen deras s.k. stigläder....eller fendrar som det heter....tjockt läder som absolut inte vill följa ryttarens rörelser. Och ska man byta en fender så krävs det blod-svett och tårar (provad igår nämligen!!!) Helt ologiskt!!!

Sen deras tyglar(finns säkert ett finare namn)som är så långa att de fasiken trasslar in sig?!? Jo meningen är väl att man ska ha dem i kors men varför ska de vara så makalöst långa?? Att de sen inte sitter ihop är ju också förbaskat opraktiskt....men visst,meningen är ju inte att man ska "tappa" dem förstår jag.

Och att inte rida med hjälm?!? Tittar man på "vanliga" ridsporten så nog har vi gjort dumma saker genom tiderna.....men vi har ju lärt oss och förbättrat oss på de flesta plan.

Förr fäste många hoppryttare sina stigbyglar med en sporr-rem i sadelgjorden för att hålla skänkeln på plats...hahaha, snacka om idiotiskt och farligt. Sen red många av oss(inklusive jag) utan hjälm. Ja det finns många knasiga och farliga saker man gjorde innan man förstod bättre. Dock,som sagt, har man lärt sig att rida faktiskt är ganska farligt och man måste tänka på säkerheten FÖRE "snyggheten" i den situationen.

Så hata mig nu om ni vill men varför inkluderas inte westerngrenarna i ridsportens säkerhetsarbete?? Och varför verkar westernryttarna inte vilja utveckla sin sport och vara mer innovativa i sitt tänk att utveckla utrustning? Eller har jag fått precis ALLT om bakfoten?!?

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229