Seniorerna.....

Senior-lag….
På vår ö har vi många ridklubbar…..FÖR många enligt vissa. Nu är det två klubbar som gått ihop av just den anledningen. Såklart är det lättare att få funktionärer till tävlingar m.m. om man är fler medlemmar på färre aktiviteter som kräver funktionärer så ja, jag förstår tanken. Jag hoppas i och med det att aktiviteterna ska bli fler och bättre. För SÅKLART har jag en åsikt om hur klubbarna drivs och med vilka variationer på aktiviteter ;-)
Jag har ju själv haft ridskola en gång i tiden, vi hade också en ridklubb kring den. Våra aktiviteter vände sig till ALLA, inom i princip ALLA områden………..ni vet……..”Alla ska med-konceptet”.
Det är precis där det brister idag i många klubbar. Aktiviteterna är visserligen många hos en del men det vänder sig endast till den grupp som genererar ett aktivitetsstöd ;-) Resten verkar vara ointressant….
Resultatet blir lätt att alla som är över den ålderskategorin inte är så intresserade då de inte erbjuds roliga aktiviteter.
Ridklubbar är inte BARA till för barn. Det måste finnas vuxna med i sammanhanget för att det ens ska gå att genomföra de flesta aktiviteter och om det enda som erbjuds dem är att stå på marken och utgöra en service-position så kommer de snart att tröttna ;-)
I min värld är tanken att äldre lär yngre, äldre gör saker med yngre. Genom att motivera äldre genererar det ett  samarbete med de yngre. Jag kan inte se att någon klubb här arbetar i den andan. Att seniorerna ska stå för markservice åt yngre sockrar bara dagens ungdom att inte klara sig själv, att inte ta egna initiativ, att alltid få allt serverat, att alltid stå främst i ”kön”…..de blir curlade även där ;-)
Bara just därför kommer jag anordna aktiviteter i vår som riktar sig till seniorer :-) Många seniorer törs knappt sig ut på en P&J tex för att de tycker att de inte ”hänger med” de yngre…de får för sig att de har ”gjort sitt” och väljer att stanna hemma och istället bli den som sköter markservice åt sina barn eller andras barn.
Senior- Cup tex…..varför har inte Gotland något senior-lag?!? Många i övriga landet har det men INTE Gotland? Varför satsar man inte liiiite på seniorerna? Jo det är juniorerna som är ”framtiden” men ska man skrota alla seniorer bara för det?
Tänk vad roligt det hade varit om varje klubb på ön hade ett senior-lag så man kunde söra en senior-cup :-) Men nej….inte här inte ;-) Det känns lite som att antingen skall man vara senior och rida ”stora klasser” eller så ska man vara senior och ”rida i skogen”….alla ÄR inte där, alla VILL inte rida stora klasser oavsett om det är dressyr eller hoppning. Alla seniorer vill inte heller bara rida runt i skogen eller traggla bara ”för skojs skull”……jag tror alla vill ha ett mål, alla vill ha roligt och är man senior och kanske tävlat som yngre så vill man som senior ha ROLIGT. Det behöver inte vara livsavgörande varje gång man tävlar ;-) Men att tävla i lag lyfter varje ryttare, man hittar en samhörighet och motivation. Och jag undrar varför det ska vara ”öronmärkt” för de yngre?
Visst finns det lag men det är Ridsportallsvenskan….och det vet vi hur det fungerar. Det är främst för juniorerna och efter det är det för dem som ”presterat” bra resultat…..;-)
Man kanske ska tänka om lite där och sätta ihop lag som GENOM lagsammanhållningen kommer att prestera och växa ;-) Tänk lite ”Ankarcrona-style” fast tvärtom ;-) Han släpper fram de yngre som får lov att växa med sin uppgift och de äldre får stå tillbaka. På lokal nivå som det handlar om på Gotland så kanske man ska tänka lite tvärtom…..i alla fall ibland. Är man sedd så blir man också mer aktiv…..och det gäller faktiskt oavsett vilken ålder man har….tro mig ;-)
Skåne som exempel. Ganska stor uppslutning ändå ;-) Det var det året 21 lag med 85 tävlanden…..i bara Skåne ;-)

https://www.tidningenridsport.se/hoppserie-for-mogna-ryttare-ar-i-gang/

Vad tycker ni andra?
Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229