Sista dagen med ErgoX2

Det låter kanske som om jag blivit "frälst".....hahaha. Men saken är den att jag ridit i så många år, provat SÅ himla många olika sadlar........allt från Globus till svindyraste 60 000:- kronors sadeln....och aldrig hamnat rätt i sadeln-rätt på hästen-och sadeln rätt på hästen förrns jag hittade ErgoX2.

Jag har ju en del skador i kroppen som de flesta andra ryttare vilket gör att kroppen konstant kompenserar helt utan att jag ens märker det....den saken är Ergo experter på och det har jag fått hjälp med.

De har också kunskapen och förmågan att se att det varken är hästen eller mig det är fel på när jag inte tycker att jag sitter bra i någon sadel.....det är helt enkelt fel sadel som inte alls är anpassad efter min kropp. Det är små små justeringar som genast öppnar helt nya dörrar och jag kan plötsligt påverka hästen på ett sätt som inte gått tidigare.

Nu har ju jag ridit i Ergosadel de senaste 3 åren så jag har hittat mkt av den balans en ryttare ska ha på hästryggen, den positionen som i själva verket krävs. Däremot inte styrkan i min vänstra sida eftersom den är skadad av diskbråcket och helt "gömt" sig och jag har lurats av att den högra varit så dominant och kompenserat åt den vänstra. I går gjorde vi några mkt enkla övningar för att "hitta" svagheterna i vänster...............fattar ni hur mkt träningsvärk jag har idag....hahaha. Oh nu pratar vi inte alls om tunga svåra övningar!!

Ja detta är en hel vetenskap men jag lovar er att när man får sakerna på plats så förstår man inte att man ens kunnat få igenom saker och ting i arbetet med hästen ;-)

Så jag vill bara säga............alla ni som tycker att hästen är minsta lilla "stökig", har issues, att NI har ont, att hästen är svårarbetad, att ni inte sitter still, inte är "stark" nog i ridningen......you name it......så får ni chansen så låt den för guds skulle inte passera er- Lyssna på Ergo-gör en sadelutprovning-en sitsoptimering för det är värt varenda öre!!!

Ja gårdagen bestod av utprovning för min del och en clinic på kvällen. Det resulterade i att jag måste sälja dressyrsadeln till att börja med för den passar inte alls Aggish........det är tydliga kopplingar till hur han rör sig och viss irritation varje gång jag sadlar. Sen var MIN ergo inte helt fel men dock för vid..........(gråt) jag älskar ju min ergo och sitter i fantastiskt bra balans i den. Själv är man ju som man är och vill alltid klanka ned på sig själv men Ergo sa att jag satt optimalt på hästryggen :-)

Som alla vet känner man sig som en nybörjare när man kommer upp i en ny sadel och dessutom får helt nya direktiv om hur man ska förhålla sig i ridningen.....dock sa alla att det såg jättebra ut.......jag tror de ljuger...hahaha. Men Aggish va pigg och glad, tittig som vanligt men släppte efter en aningens efter en ganska kort framridning för ovanlighetens skull. Den derssyrsaeln jag red i igår är den modell som passar mig och hästen. Dock var just demosadeln aningens för vid för mitt bäcken vilket gjorde att de sköt mig lite bakåt i sadeln och därmed flyttade vikten bakåt och det blev svårare för mig att hitta helt rätt. Det var vi medvetna om dock redan innan jag satt upp. De kan ju liksom inte ha med sig hela sitt lager med sadlar hit ;-)

Ergo har filmat live så jag ska se om jag kan få fatt i det och lägga upp det här ;-)

Ja idag är det 3 som kommer och provar och jag ska ta hand om mina så gott det går....stallet är ju liksom fullt....hahaha....men det ska nog gå. Jag har 1-2 sadlar till som jag är sugen på att testa innan de lämnar ön också.

Nu måste jag hoppa i kläderna och fixa det som är kvar i stallet innan vi kör igång igen ;-) Ska verkligen lägga lite tid på att fota åt er i dag också :-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer