Ska ta er till hjälp.....

Jag har två saker jag funderar över som snart gör mig galen....hittar ingen lösning el orsak till att det uppstår. Jag är "tankeverkstaden" i vår familj men detta slår knut på mina tankar.

Det första är Lizzas skavsår. Jag ska fota dem och så får vi se om kanske någon av er har en idé om vart de kommer ifrån.

Det andra är Dollar.....det är ett problem som kommer i vågor. Han snubblar i fram i perioder.Det ser ut som han "glömmer" att kliva ut hela steget med frambenet(kvittar vilket) och snubblar då. Sen "tappar" han bakbenen ibland,detta också i perioder. 

Jag har hört en del om att det KAN vara Ehrlichia eller Borrelia men å andra sidan har jag "forskat" i detta och enligt veterinärerna är det oerhört sällsynt att de faktiskt får symptom på det......man kan se i blodprov men oftast då bara att de har förhöjda värden. Dollar rids ju inte av mig själv längre.Det är Ellen och Felicia och han rids normalt,ca 6 dgr/v med blandning av markarbete,klättring och galoppträning och såklart skogsturer. Han har inga muskulära problem,han stretchas varje dag och han är jämn i båda sidor.  

Men jag ska i alla fall fota Lizzans skavsår men det blir svårt att "fota" Dollars issues. Där får ni komma med tips ändå om ni har :-)

Nu jobbet.....

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer