Skärpning......

I går va vi helt bedrövliga i gruppen att vara i vägen för varandra....ibland är hela gruppen så förbaskat ofokuserade att vi borde skämmas......;-) Själv blir jag svinirriterad när andra ryttare inte har koll men igår va vi precis lika dåliga allihop....fy på oss.

Inte så att det var någon katastrof men jag stod i vägen flera gånger och till slut sa Gill till mig....usch va man skäms då att man e så "i sin egen värld". Men jag får skylla på att Jolin va där(som flyttade till fastlandet för 1 år sedan)som vi inte träffat på superlänge. Hon tillhör vår träningsgrupp och det var så kul att träffa henne så vi hängde vid läktaren (där hon satt) och babblade med henne.....

Ja träningen gick bra. Lizza va förbannad och både slog mot skänkeln och "hatade" alla andra hästar extra mkt. Hon blev plötsligt skiträdd för läktaren (det satt barn där) och tog det som en förevändning att busa lite extra ;-) Så till en början var allt bara av/på och jag fick henne inte alls fram för skänkeln...hon mest slog tillbaka. Sen tog jag av sporrarna och plötsligt fick jag en "ny häst"....hahaha, snacka om att man har ett sto😉 Hon tyckte väl att jag satt och pickade henne alldeles FÖR mkt i sidorna. Hon e härlig ändå för om hon tycker att jag trycker på henne för mkt med sporren så bromsar hon och slår så hon talar tydligt om vad felet är i alla fall. Det är ju inte så att jag hackar henne i sidorna men hon ÄR väldigt känslig och säger till direkt. Just nu har hon börjat komma i brunsten också och då är hon väääldigt lättirriterad.......men hon har alltid fokus på hinder oavsett.

Vi gjorde(läs jag) ett par dåliga bedömningar till en början.....en sån där när jag försöker nå fram på 5 steg men det inte räcker.....inte ens nästan....så hon tar översta bommen i uppsprånget med spetsen p framhovarna för att försöka sträcka sig över.......uuuh....och landar nästan på knäna...usch inget bra alls. Som tur va höll hon sig på benen och hindret var väldigt lågt. Det kvittar egentligen för rullar bommen under framhovarna så kvittar det ju hur högt det är....

Men sen skärpte jag till mig, tog av sporrarna och började rida bra igen hahaha. Det va ingen "höjshoppning" igår men vi ska bara rida 90 och 1m i morgon så det kvittade.

Däremot tränade vi en del omhoppningssvängar....tyckte vi....men Gills syfte var nog egentligen att vi skulle ha hästarna på plats och runt skänkeln bara😉


På första här så skulle vi lägga en volt efter varje språng. Till sista (vit/guld) så tappade jag trycket i galoppen och hon bröt av till trav.Så kan det bli ;-)

Hahaha, jag här ser ni att Cecilia och Lilla Mu är ivägen. Inte så att jag inte kan svänga men min plan var ju att svänga tidigare ;-) Jag förlåter henne för jag var verkligen inte bättre själv igår ;-) Kombination och sen smalhinder efteråt. Kombinationen var lite trång men jag satt upp bättre än annars så vi fick bra plats ändå.

Det här är hela banan. Det är lite yvigt och jag rider alltid sämre på lägre höjd...jag blir slarvigare. Vi kommer lite nära på svart/vita oxern men egentligen ingen fara så. Precis innan (syns inte i bild) var det en som promenerade framför hindret vilket stör mitt fokus så jag kom av mig lite. (ni hör mitt "hallå" i svängen) Inte så att personen inte hade hunnit undan men för MIG blir det störigt och jag har svårt att "rida på" ordentligt....sen sa Gill att jag inte andades heller....mkt troligt...hahaha

Så i morgon rider jag utan sporrar ;-) Hade turen att få med mig sis i morgon eftersom Ellen jobbar och inte slutar förrns 09 i morgonbitti. Det var tur att sis kunde följa med för jag startar först i 90cm.

Snart ska jag gå ut och göra rent lastbilen för Mårten och Amanda ska till fastlandet med den.De ska köra saker i den så allt spån måste ut och göras ordentligt ren.

I går sa jag ju att jag INTE skulle sätta igång med massa projekt.....och vad sker?!? Jag möblerar om i stallet. Jag kommer på mig själv plötsligt men då var jag ju tvungen att slutföra.....det märks direkt i huvudet för sen blev det väldigt rörigt på "kontoret" på kvällen istället....maken påpekade att jag tydligen roddat med massa onödiga sker i köket så att han inte hittade det han skulle ha.....;-)

I natt har jag sovit som en stock och faktiskt inte vaknat mer än 2 ggr. Inga mardrömmar i natt heller :-) Och idag har jag skrivit en lista på vad jag ska göra och sen ska jag hålla mig till den och INTE börja med massa andra saker......

1. Städa lastbilen

2. Göra stallet

3. Rida Lizza

4. Packa till i morgon.

That´s it, inte mer än så.Får se om jag lyckas hålla det också ;-)

Kaatjiing ;-)Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229