Skav..........

Ibland samlar man på sig MASSA skav, det liksom bara packas ihop och då har man bara lust att göra en "Falling down".....

Ibland förstår jag honom SÅ himla bra.....hahaha.....det är fasiken precis så man skulle vilja göra....tänk om man bara kunde få ta tag i en del människor och bara ruska om dem så att saker och ting hamnar rätt i skallen på dem ;-)

Senaste taget har gett mig anledning över att fundera lite över hur folk är, hur de löser sin vardag (eller inte), hur de tänker och tror att saker och ting ska bli?

Alla människor går igenom svårigheter i livet. En del mer och en del mindre. Det handlar inte om hur man har det- det handlar om hur man tar det. Det är precis som med smärta......en skärsår är ett skärsår oavsett på vem det sitter, det gör olika ont beroende på hur man tar det. Det är inte MER ont på den ena, det är bara den ena som "tar" det värre.......

Man kan hamna i situationer (eller skapa dem själv) som känns fullständigt omöjliga att lösa men det handlar också bara om hur man tar det. Vill man stirra sig blind i ett hörn...ja då kommer man att få stå i hörnet utan lösning. Man måste vara villig att lösa sitt problem för att det ska finnas en lösning.

Ofta ser man inte skogen för alla träd men då måste man lyfta blicken, vara beredd på att omvärdera saker, kanske ge med sig i vissa situationer, välja sina krig och förstå att allt kanske inte kan bli precis som jag vill ha det. Och in the fact.......hur VIKTIGT är vissa saker? Är det ens viktigt eller avgörande? Många borde nog fundera på just det........är det väldigt viktigt att få sin vilja igenom just PRECIS i detta fall (vad det nu kan vara)??? Har det väldigt stor betydelse för mig EGENTLIGEN? Ofta när man ställer sig den frågan så kommer man på,när man tänker efter, att "nej det spelar EGENTLIGEN inte så stor roll, jag KAN faktiskt leva med detta"......

Och det handlar inte om att låta andra sitta på en.....snarare att man själv inte ska sitta på andra ;-) För helt ärligt.....hur många människor är bäst? Hur många borde kanske sätta sig på röven och fundera om varför de gör storm i ett vattenglas?

Och man får vara trött och slut och inte orka tänka.........men man måste fasiken ha respekt för livet och andra människor och djur, man KAN inte bara lägga sig platt på mage och säga "lös mina problem för jag är helt slut och orkar inte med detta just nu"............för detta ÄR ju livet och det kommer fasiken inte plötsligt bara vända och bli någon rosenskimrande dans på rosor........promise ;-)

Jag är typen som inte anser att livet blir lättare för att man "gräver i gammalt skit" eller ständigt återkommer till mindre roliga händelser i livet.....vad tjänar det till?? Har man bearbetat det så släpp det, olyckor sker, livet svider, människor dör...........men livet går vidare-lev HÄR och NU....inte DÅ och SEN.

Minnen finns där och man ska inte glömma de som gått vidare.....men man behöver heller inte älta det hela tiden, tala om för alla hur svårt det är, hur stor saknaden är, hur man ska klara av resten av livet............herre gud jag saknar mina föräldrar, vänner, bekanta m.fl..........men kom vidare, låt de vara minnen och tänk på dem med ett leende för det gjorde man när de levde :-) Man ses igen men fram tills dess får man helt enkelt klara sig själv ;-)

Saknad och sorg tar såklart ett tag att komma förbi men efter ett par år så måste man ta sig i kragen och leva vidare.....lev med de som lever, var hos dem som fortfarande finns kvar.

En del tycker nog att jag är hård men det handlar inte om att vara hård eller inte. Vi fick en uppgift när vi föddes........EN enda uppgift och det var att leva och göra det bästa av det liv vi föddes in i. Och även att det kan vara svårt så är det ändå "bara" ett uppdrag vi måste lösa.

Mmmm....människor runt mig ger mig ibland anledning att fundera....precis som nu ;-) Jag kan också vara svidig, på dåligt humör eller gnällig........men det ligger bara på ytan och över den dagen oftast. Sen får man helt enkelt ta tag i tillvaron och reda ut det som behöver redas ut. Så länge man är frisk och kan komma ur sängen så är det tillräckligt, då tycker jag att man kan klara av det mesta.......om man VILL :-)

Kaatjiing ;-)Gillar

Kommentarer