Skiiit......

I dag är jag in i h-vete less på min kropp…..eller min rygg :-( Nu kommer det att bli lite gnäll så orkar ni inte så är det lika bra ni loggar ut direkt….
Jag har inte vaknat en enda dag de senaste 35 åren utan att jag haft ont i min rygg. När jag tänker efter är det helt sinnessjukt….men jag är så van att jag reagerar MER om det kommer en dag då jag inte skulle känna av den alls…..vilket faktiskt inte hänt ännu. Däremot har jag varit ”bra” under långa perioder och med det menar jag att jag inte haft mer ont än att jag kunnat fokusera på andra saker.
Och det som är jävligast är att det inte blir bättre….ryggen blir ju mer och mer sliten med åren såklart och alla gamla skador gör sig ännu mer påminda. Och egentligen är det inte smärtan i sig som stör mig, jag har aldrig någonsin varit rädd för smärta och gnäller inte förrns jag verkligen inte kan röra mig alls……….eller såklart kan jag säga ibland ”fan jävla rygg-as” men sen är det inte mer. Och om någon frågar om de ska hjälpa mig för att jag inte kan böja mig eller ta i så reagerar jag oftast med ”nä det går bra, tar bara lite extra tid”……jag försöker ALLTID själv innan jag ibland tvingas ge upp.
Maken kan det här nu efter alla år. Han vet ju också ungefär VAD jag inte klarar av när jag är som sämst så oftast behöver jag inte be honom om hjälp för han fixar det innan ;-)
Sen har jag ju lärt mig HUR jag ska lyckas göra allt som vanligt trots de riktigt dåliga dagarna. Jag har till att börja med en sån där gripklo som man plockar skräp med, den löser väldigt många problem. Och det är ju lustigt men de sämsta dagarna så lyckas det mesta hamna på golvet….hahaha.
Jag vet också att det ibland kan hjälpa att lägga benen högt på en pall när jag ligger ned men oftast hjälper det bara en kort stund så att muskelkrampen släpper just då….
Värme hjälper också men det är ju såklart endast för värken för den är ju slitsam och jag blir förbaskat trött i kroppen efter några timmars aktivitet när jag är riktigt kass.
Det finns egentligen bara en situation där jag är smärtfri……….och det är när jag sitter i sadeln. Ja jag vet att det låter helt galet men jag har kommit på varför….
Nej detta är inget reklaminlägg och inget samarbete med Ergox2……….;-) Men faktum är att den sadel som jag har avlastar mitt bäcken och därmed släpper trycket på kotorna…..för det är ju det som är mitt problem. Diskarna är helt slut….och att stärka bålstabiliteten hjälper inte, det är inget fel på den,jag har bra bålstabilitet. Det är helt enkelt kotorna som ligger mot varandra och klämmer på nervbanan i ryggen. Det som hände för några år sedan då jag fick ett akut diskbråck var att en av diskarna sprack och åkte ut från sin rätta plats. Den disken satt också så långt ned i ryggen att den tryckte konstant på nervbanan i ryggen…..det var heller inte läge för operation just eftersom det var alldeles för mkt nerver i det området. Och när läkaren är tveksam……ja då blir jag också tveksam ;-)
Så idag funderar jag på om jag ska prata med Maria på Ergox2 om de kanske ska fundera på att ta fram en stol som är utformad som en sadel….ja det låter helt galet men jag skulle verkligen behöva det. För om jag skulle vara sjukskriven alla dagar jag e kass i ryggen så hade jag nog knappt jobbat de senaste 20 åren….;-) Så när jag inte klarar av att stå….DÅ sjukskriver jag mig ;-) Och jag står mkt på jobbet men ibland behöver kroppen vila sig och man vill sitta ned….och sätter jag mig ned så får jag så förbannat ont att jag kallsvettas.
Så ….nu har jag beklagat mig tillräckligt och i morgon är en ny dag och då kan det vara bättre…..med lite tur ;-) Nu ska jag maila Maria på Ergox2 :-)
Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Hoppas det känns bättre imorgon ❤
nouw.com/mariellefriman
IP: 82.99.3.229